Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova, 5 Haziran Çevre Festivaline hazırlanıyor

Yalova Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Şehir Yalova’ sloganıyla bu yıl 2.’sini düzenleyeceği ‘Yalova Ekofest’ 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilecek

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova, 5 Haziran Çevre Festivaline hazırlanıyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Yalova Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan etkinliklere, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA ile birlikte 7 firma katılacak.

Öğrencilerin yürüyüşü ile başlayacak

5 Haziran Pazartesi günü saat 10:00’da Gazipaşa Caddesi Mini Amfi önünden çeşitli okullardan ‘Ekofest Yalova’ etkinliğine katılan öğrencilerin farkındalık yaratan tema ve görsellerle Balkan Orkestrası eşliğinde başlayacak olan yürüyüş, Yalova Kent Müzesi’nde son bulacak.

Festival alanında etkinlikler düzenlenecek

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı festival alanında devam edecek olan ‘Ekofest Yalova’ etkinlikleri Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayacak. BİRCAM Vakfı, GCA ve Park Cam birlikteliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan EKOMAT Projesi’nin, pilot şehir olarak seçilen Yalova’da 1 yıllık sayısal veriler ve sonuçları paylaşılacak. Yalova’da Ekomatları en çok kullanan, geri dönüşüme katkı sağlayanlara toplam 6 kategoride hediyeleri takdim edilecek. Son olarak Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un konuşmasıyla devam edecek program, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu geri dönüşüm defilesi ve Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu da atık eşyalardan oluşturdukları ritim grubunun gösterisi gerçekleştirilecek.

Kurulan atölyelerle vatandaşlar bilgilendirilecek
‘Ekofest Yalova’ etkinliğine ev sahipliği yapan başta Yalova Belediyesi olmak üzere etkinliğe katılan firma, kurum ve STK’ların kurdukları stantlarda Yalova Kağıt Atölyesi, Atık Kağıtlardan Kolye Yapım Atölyesi, Cam Atölyesi, Atıksız Mutfak Atölyesi ve Kompost Atölyelerinde geri dönüşümden yapılan malzemeler uygulamalı olarak yapılacak ve sergilenecek.

Etkinlikler konserle sona erecek

Yalova Ekofest’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdiği etkinlikler Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Balkan Orkestrasının konseriyle son bulacak.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.