Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ilk kadın valisi Yalovalı kadınlarla buluştu

Yalova Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ‘İmkânsızdan Mümküne Giden Yol’ etkinliğinde Türkiye’nin ilk kadın valisi Dr. Lale Aytaman’ı ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 12:47
Kaynak: Yalova Hayat
Türkiye’nin ilk kadın valisi Yalovalı kadınlarla buluştu

Yalova Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. ‘İmkânsızdan Mümküne Giden Yol’ başlıklı etkinliğe, Türkiye’nin ilk kadın valisi Dr. Lale Aytaman konuk oldu. Etkinlik, Özel Önder Öğretim Kursu kurucusu ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şennur Türk’ün moderatörlüğünde gerçekleşirken Vali Aytaman canlı bağlantı ile katılımcılara hitap etti.

Dr. Aytaman, kariyer yolculuğunu, Muğla Valisi olarak atandığı dönemdeki deneyimlerini ve kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek için yürüttüğü projeleri paylaştı

. Ayrıca, 90’lı yıllarda Muğla’nın kültürel ve ekonomik gelişimine katkısını anlatan Vali Aytaman’ın anıları, dinleyiciler tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Etkinlikte Dr. Aytaman tarafından kaleme alınan, “İğneli Koltukta Dört Buçuk Yıl” adlı anı kitabının da yeniden basılması gerektiğine vurgu yapılırken kitabın, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan değerli bir kaynak olduğu dile getirildi.

Yalova Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, etkinlikle kadınların sesini duyurmaya devam ettiklerini belirterek katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise etkinliğin başarısından övgü ile bahsetti. Kandemir, organizasyona katkı sunan herkese minnettarlığını ifade etti.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.