Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Boyları Şöleni Renkli Görüntülerle Başladı

Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince düzenlenen 26. Türk Boyları Şöleni kortej yürüyüşü ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Türk Boyları Şöleni Renkli Görüntülerle Başladı

Yüzlerce dansçının katıldığı şölen renkli görüntülerle başladı. Gazipaşa Caddesi'nde başlayan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Kendi ülkelerinin kültürünü yansıtan kıyafet ve müziklerle Yalova sokaklarını şenlendiren ekipler vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ekip üyeleri ile sık sık fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Kortej boyunca kendi ülkelerine ait halk oyunlarını sergileyen ekipler vatandaşlar tarafından uzun uzun alkışlandı. Festivale bu yıl YAFEM ekiplerinin yanı sıra Bosna Hersek, Kabardey, Irak, Kazakistan, Kuzey Osetya, KKTC, Kosova, Dağıstan, Güney Osetya ve İran'dan halk oyunları ekipleri katıldı.

22 Temmuz tarihine kadar devam edecek şölen çerçevesinde Yalova ve ilçelerinde ekipler gösteriler sahneleyecek.
Türk Forum ilk kez düzenlenecek
Festival kapsamında bu yıl ilk defa Türk Forum organizasyonu da gerçekleştirilecek. 20-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türk Forum’un ana temasını ise, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” olarak belirlendi. Foruma Türk Forumda çok önemli gazeteciler, iş adamları, akademisyenler, yazarlar, STK temsilcileri ve siyasetçiler katılarak sunumlar gerçekleştirecek. Türk Forum sonrasında ortaya çıkan karar ve fikirler ise bir kitapçığa dönüştürülecek

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.