Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜKD Yalova Şubesi 8. yaşını kutladı

TÜKD Yalova Şubesi 8. yaşını coşku dolu bir programla kutladı. TÜKD Yalova Şube Başkanı Leyla Keğaz, “Atatürk ilke ve değerleriyle cumhuriyete bağlı, çağdaş, laik, demokratik Türkiye için azimle çalışmaya devam ediyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TÜKD Yalova Şubesi 8. yaşını kutladı

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Yalova Şubesi, derneğin kuruluşunun 8. yıl dönümünü yönetim kurulu üyeleri ile birlikte pasta keserek kutladı. Derneğin 8. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Keğaz, “8. yaşımız kutlu olsun. 2015 yılında kuruluşunu tamamlayan TÜKD Yalova Şubesi mevcut 40 üyesi, 24 bursiyeri, birçok mezunu ve gönüllüsü ile yaşananlara rağmen Atatürk ilke ve değerleriyle cumhuriyete bağlı, çağdaş, laik, demokratik Türkiye için azimle çalışmaya devam ediyor” dedi.
Keğaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “19 Aralık 1949 yılında her alanda başarılı ve öncü ilk üniversite mezunu kadınların kurduğu, 1955 yılında Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu asil üyeliğine kabul edilen derneğimizi sorumluluklarımızın bilincinde olarak etkin ve özel projelerle ileriye taşımak, kadınların eğitimlerine destek olmak öncelikli amacımızdır. Bu vesile ile yan yana, heyecanla birlikte yol aldığımız yönetim kurulu arkadaşlarıma, tüm üyelerimize, bursiyerlerimize ve gönüllülerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

TÜKD Yalova Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin 80 şubesi arasında yer alıyor. Dernek, üniversitelerde eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs sağlamanın yanı sıra kadın ve kız çocuklarının eğitime erişilebilirliği, mesleki ve ekonomik güç kazanması, sosyal ve siyasi karar mekanizmalarında söz sahibi olması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda temsil edilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.