Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUFAG Festivali açılış programı renkli anlara sahne oldu

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG), farklı ülkelerden gelen dansçılar ile birlikte coşkulu bir programa imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 14:05
Kaynak: Murat Can Aytemur
TUFAG Festivali açılış programı renkli anlara sahne oldu

37.Uluslararası Halk Dansları Festivali Yalova’da coşkulu bir programla açılış yaptı. Gerçekleştirilen programda farklı ülkelerden gelen dansçılar, yörelerine ait kıyafetler ve müziklerle birlikte renkli anlara sahne oldu.

İlk olarak Yalova Vali Konağı önünde toplanarak, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden bir kortej gerçekleştiren coşkulu kalabalık devamında ise meydanda gerçekleştirilen açılış programında birbirinden güzel şovlarla izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Burada; Kolombiya, KKTC, Hindistan, Bulgaristan, Güney Kore, Gürcistan ve Kuzey Makedonya ekipleri hazırlamış oldukları yöresel dans gösterisini Yalovalılara sundu, Uruguay ve Bolivya’nın da sonradan dahil olacağı belirtildi.

Hepsi birbirinden farklı ve özel olan bu gösteriler Yalova Halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

Fstival, kültürel çeşitliliği ve dansın birleştirici gücünü vurgulayan bir program olarak önemli bir yer tuttu. TUFAG'ın düzenlediği bu etkinlik, Yalova'nın kültürel ve turistik potansiyelini ön plana çıkaran önemli bir adım oldu ve katılımcı

ülkeler arasında kültürel alışverişin ve anlayışın güçlenmesine katkı sağladı.

Etkinlikler devam edecek

Gerçekleştirilen açılış programı ardından, etkinliklerin hız kesmeden devam edeceği belirtildi. Sıradaki etkinlik 4 Temmuz Perşembe günü Termal ve Çınarcık ilçelerinde gerçekleştirilecek. 5 Temmuz Cuma günü Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda, Yalova’ya gelen ekipler en güzel performanslarını sergileyerek kozlarını paylaşacak.

6 Temmuz Cumartesi günü ise düzenlenen etkinlikler Altınova ve Çiftlikköy’de devam edecek.Formun Üstü

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.