Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA Yalova'da 16 kilometrelik yürüyüş

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, biyolojik çeşitlilik faaliyetleri dolayısıyla Hamzalı-Beşpınarlar arasında 16 kilometrelik şakayık yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe TEMA gönüllüsü olan 25 kişi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TEMA Yalova'da 16 kilometrelik yürüyüş

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. TEMA gönüllüleri, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Hamzalı Köyü’nden başlayarak Beşpınarlar zirvesine kadar 16 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaptılar.

Yürüyüş sırasında TEMA gönüllülerine rehberlik eden Fahrettin Yurtbay, bölgenin bitki örtüsü ve biyolojik çeşitliliği hakkında bilgi verdi. Yürüyüşçüler, yalnızca mayıs ayında yetişen ve Latince ismi “Paeonia turcica” olan şakayık (yaban gülü) çiçeklerini görme fırsatı buldular. Şakayık çiçekleriyle dolu Beşpınarlar zirvesinde bol bol fotoğraf çeken TEMA gönüllüleri, muhteşem manzaranın tadını çıkardılar.

İl Temsilcisi Arzu Demir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, biyolojik çeşitliliğin korunmasının yaşam ve sağlık için çok önemli olduğunu vurguladı. Demir, “Biyolojik çeşitlilik hızla yok oluyor ve dünyadaki türlerin yüzde 25’i nesli tehlike altında. TEMA Vakfı olarak her ay gönüllülerimizi doğa ile buluşturuyoruz ve okullarda biyolojik çeşitlilik konusunda sunumlar yapıyoruz. Toplumda farkındalık oluşturmak amacımız” dedi.

Demir ayrıca Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a etkinliklerini gerçekleştirme konusunda verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.