Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA’dan 3 bin 740 öğrenciye doğa eğitimi

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, 2022-2023 eğitim-öğretim sezonunda 90 okulda 161 gönüllü öğretmen ile 164 sınıfta 3 bin 740 öğrenciye doğa eğitimi verdi. Ayrıca 3 bin fidanı da toprakla buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TEMA’dan 3 bin 740 öğrenciye doğa eğitimi

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, okulların eğitim ve öğretim döneminin tamamlanması ile oldukça yoğun ve zor bir yılı geride bıraktı. 2022-2023 yılı genel değerlendirmesini yapan İl Temsilcisi Arzu Demir, Merkez, Çiftlikköy, Çınarcık İlçe Sorumluluğu ile Kadıköy ve Süleymanbey Mahalle Sorumlulukları ile Yalova’da saha yapılanmasını tamamladıklarını ifade etti. Demir, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Doğa Eğitim Programları kapsamında Minik Tema, Yavru Tema, Ortaokul Tema, Lise Tema okulları ile Sıfır Atık, İklim Değişikliği ve Ağaç Kardeşliği uygulamalarını 90 okulda 161 gönüllü öğretmen ile 164 sınıfta 3 bin 740 öğrenci ile tamamladıklarını söyledi.

Yıl boyunca toplamda 3 bin fidanı da toprakla buluşturduklarını belirten Demir, “Fidan dikiminde desteklerinden dolayı Orman İşletme Müdürü Murat Koçluk ve değerli ekibine, TEMA gönüllüsü öğrenci ve öğretmenlerine, okul yöneticilerine de bu vesile ile teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Demir, Hayrettin Karaca’nın adının yaşatılması için verdikleri dilekçelerin olduğunu, gelecek yıllarda Yalova’nın her köşesinde Hayrettin Karaca’nın isminin yaşatılmasının gerekliliğine dikkat çekerek dilekçe verdikleri belediyelerden bir an önce projelerinin hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

Doğa eğitimleri ve fidan dikim etkinliklerinin yanında farkındalık yaratmak amacıyla biyolojik çeşitlilik, toprağa saygı doğa yürüyüşleri, ekolojik çevre gezileri, çevre temizlikleri, stand çalışmaları, televizyon programları, eğitim seminerleri, maraton yürüyüş-koşuları, doğa şenlikleri, bisiklet turları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Demir, tüm bu çalışmalarını yeni dönemde de artırarak devam edeceklerini vurguladı.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.