Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tarihi zenginliklerimize sahip çıkıyoruz”

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral mesaj yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Tarihi zenginliklerimize sahip çıkıyoruz”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral mesajında tarihi zenginliklere sahip çıkmanın asli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Başkan Oral, “Bizler geçmişimizi iyi bilmemiz lazım ki geleceğe ona göre bakalım. O yüzden biz gençlerimize geçmişimizi öğretelim ve geleceğimizi ona göre şekillendirelim istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Müzeler yapıyoruz”

Başkan Metin Oral, ilçenin tarihi ve turizm alanlarının yeniden gün yüzüne çıkartılabilmesi için de çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Oral, “Bizim tescilli yerlerimiz var. Kent Müzesi Projemiz yapım aşamasında. Bununla beraber Deniz Feneri ve tarihi hamam gibi tescilli yapılarımızın teşhir ve tanzim projelerimizi hazırlatıyoruz. Ayrıca Deniz Feneri Müzesi yapacağız. Bu Türkiye’de pek olmayan bir müze olacak. Deniz Feneri ile ilgili burada bir tarihçe olacak. Sadece fenerle ilgili objeler olmayacak. İçerisinde ayrıca bu feneri koruyan aileyi de anlatacağız. Genelde burayı aileler babadan oğula şekilde işletmiş. Kuş Müzesi ile ilgili de bir proje yaptık, son aşamalara geliyor. Hersek Hamamı ile ilgili de bir çalışmamız olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.