Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu defileye katıldı

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen defilede Bulgaristan Deliorman Bölgesi Razgrad, Kubrat özel gün kadın kıyafetleri ile yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 06:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 06:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu defileye katıldı

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu Sözcüsü Zeki Gürsu katıldıkları defile hakkında bilgiler verdi. Defileye davet edildiklerini hatırlatan Gürsu, Bulgaristan Deliorman Bölgesi Razgrad, Kubrat özel gün kadın kıyafetleri ile burada büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Gürsu, “Beldemiz gelenek, tarih ve kültürünü yaşatmak adına yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz. Aldığımız davet ile de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda farklı bir etkinliğe katıldık. Ülkemizin kurucu iradesine katkı sunan Rumeli kültür ve medeniyetinin yaşatılması, tanıtılması noktasında gayret gösteren Rumeli Kanaat Önderleri İcra Kurulunun düzenlediği ‘2023 Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülleri’ törenine katılıyoruz. Balkanlar ile Türkiye'nin barış yarımadası olması idealinde düzenlenecek ve her Balkan ülkesinden kişi ve kuruluşların ödüllendirileceği etkinlik yapıldı. 2023 Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülleri adı altında planlanan etkinlikte, ödül töreninin yanı sıra Balkan müzikleri ile Balkan kültürüne ve yaşamına ait çeşitli programlar yer alıyor. Balkan kültürüne ait olan bölgesel kıyafetlerin de sunulduğu defilede Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu olarak Bulgaristan Deliorman Bölgesi Razgrad, Kubrat özel gün kadın kıyafetleri ile aldığımız davet üzerine katıldık” dedi.

Yöresel kıyafetlerle defile yapıldı. 

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.