Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞİFA DEPOSU ENGİNAR, TANESİ 20 LİRA

Yalova Kapalı Pazaryerinde şifa deposu enginar, tanesi 20 TL’den satışa sunuluyor. Pazar esnafı enginardan “Karaciğer dostu” olarak bahsediyor. Yalova halkının ilgisi büyük

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ŞİFA DEPOSU ENGİNAR, TANESİ 20 LİRA

Yalova’nın yerli ürünü olan enginar, taze bir şekilde Yalova Kapalı Pazaryeri tezgahlarında yerini alıyor. Adet fiyatı 20 TL olan enginar, pazar esnafı tarafından ‘karaciğer dostu’ olarak satışa sunuluyor.

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde vatandaşların büyük rağbet gösterdiği enginarın satışını yapan Oflu Kardeşler gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu her derde devadır. Satışlar çok iyi. İnsanlar faydalarını biliyor zaten. Enginar, karaciğere, kansere, bağırsaklara, kolesterole çok faydalı. Bunu şimdi tazeyken alacaksın, konserve yapacaksın. Dört mevsim saklayabilirsin.” şeklinde konuştu.

Enginarın bilinen faydaları şu şekilde; kolesterolü, kan basıncını dengeler, kanseri önler, karaciğeri korur, beyin fonksiyonlarını güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kan şekerini düşürür, kemikleri güçlendirir, kansızlığa iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır ve cildi yeniler.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.