Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlıklı bir gelecek için süt için”

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Dünya Süt Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Parıldar, sütün beslenmede büyük rolü olan bir gıda maddesi olduğunu ve sağlıklı bir gelecek için süt içilmesi gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Sağlıklı bir gelecek için süt için”

Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Parıldar, mesajında sütün beslenmede büyük rolü olan bir gıda maddesi olduğunu belirtti. Parıldar, sütün protein, yağ, şeker, vitaminler, mineraller ve enzimler gibi besin öğeleri açısından zengin bir içeriğe sahip olduğunu kaydetti. Sütte bulunan minerallerin özellikle kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, iyot ve çinko gibi kemik yapısı ve kas hareketlerinin düzenlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Parıldar, sütün temel kalsiyum kaynağı olarak bilindiğini ve süt ve süt ürünlerinin yetersiz düzeyde tüketilmesinin kemik sağlığı üzerine uzun süreli, ciddi ve zararlı etkiler oluşturabileceğini hatırlattı. Parıldar, “Süt sadece bebeklik ve çocukluk çağında değil, insanın yaşamı boyunca tüketmesi gereken son derece önemli bir gıdadır. Başta çocukluk dönemi olmak üzere yaşamın her evresinde süt tüketimi özellikle kemik sağlığı başta olmak üzere genel sağlığın korunması açısından son derece önemlidir” dedi.

Parıldar, sütün üretiminden sofraya güvenli ve sağlıklı bir şekilde ulaşması için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerini sürdürdüğünü de belirtti. Parıldar, “Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünlerini tercih edilmelidir. UHT süt ve pastörize süt teknolojileri de kaynatmada olduğu gibi sütte bozulmaya neden olan mikroorganizmaları ısıl işlemle gidermektedir. Bu ürünler endişe edilmeden güvenle tüketilebilir” diye konuştu.

Parıldar, son olarak Dünya Süt Günü’nü kutlayarak sağlıklı bir gelecek için süt içilmesi çağrısında bulundu.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.