Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onkoloji hastaları bilgilendirildi

Dünya Kanser Günü dolayısıyla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda hastalık ve hastalığın tedavi süreci hakkında bilgiler verildi

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 04:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 04:22
Kaynak: Murat Can Aytemur
Onkoloji hastaları bilgilendirildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında düzenlenen toplantıda, onkoloji hastalarına kanserle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, kanserin dünyada ve Türkiye’de en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek, “4 Şubat Dünya Kanser Günü, toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak ve kanserle mücadelede güç birliği yapmak için önemli bir fırsattır. Biz de hastanemizde, onkoloji hastalarımızla bir araya gelerek, onlara hem bilgilendirme hem de moral verme amaçlı bir toplantı düzenledik” dedi.

715 hastaya hizmet verildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde onkoloji doktorunun muayenelere ve başlamasının ardından 45 gün gibi bir sürede 715 hastaya hizmet verildiğini ifade eden Ergenç, “Hastanemizde, deneyimli sağlık kadromuz ile onkoloji hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hizmet kalitemizi de sürekli olarak geliştiriyoruz. Onkoloji hastalarımızın en büyük ihtiyacı, morallerinin yüksek olmasıdır. Bu nedenle, onlara sadece tıbbi olarak değil, psikolojik olarak da destek oluyoruz. Onlara güven veriyor, umut aşılıyor, başarı hikayelerini paylaşıyoruz. Onkoloji hastalarımıza ve yakınlarına acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.


“Tedavide en büyük güç sizsiniz”

Toplantıda, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yıldırım da, kanserle ilgili genel bilgiler, risk faktörleri, korunma yolları, erken tanı ve tedavi yöntemleri hakkında sunum yaptı. Yıldırım, kanserle mücadelede en önemli unsurun bilinçli olmak olduğunu vurgulayarak, “Kanser, herkesin başına gelebilecek bir hastalıktır. Ancak kanserden korkmak yerine, kanserle savaşmak gerekir. Kanserle savaşmanın yolu da, bilinçli olmaktan, sağlıklı yaşamaktan, düzenli kontrollerden ve uygun tedaviden geçer. Biz, sizlerin yanınızdayız. Sizler de bizimle iş birliği yaparak, kanseri yenmeniz için gereken her şeyi yapın. Unutmayın, kanserle mücadelede en büyük güç, sizlersiniz” dedi.

Toplantıda, hastalar ile hasta yakınları arasında da güçlü bir diyaloğun oluştuğu, birbirlerine moral ve motivasyon sağladıkları gözlendi. Toplantı sonrasında ise hasta ve yakınlarına karanfil dağıtıldı.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.