Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öksürüğe Ne İyi Gelir?

İster kış olsun ister yaz mevsimi olsun hastalandığımız zaman bizi oldukça zor durumda bırakan öksürük oluyor ve günlük yaşantımızı da etkiliyor. İşte öksürükten kurtulmanın bitkisel yöntemlerini sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Ayva

Ayva meyvesi  yüzyıllardır öksürük tedavisinde kullanılıyor. İçerisindeki etken maddeleri boğaz yolu enfeksiyonlarında etkili ve boğazı yumuşatıcı etkisi bulunuyor. Bitkilerin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Tedavi amacıyla içiyorsanız şeker kesinlikle ilave etmeyin.

Ekinezya

Yapılan çalışmalar sonucunda ekinezya bitkisi  boğazdaki enfeksiyonun yarattığı tahribatı engellediği ortaya çıkıyor. Ekinezya çayını demleyerek günde iki fincan tüketebilirsiniz. Bu hem gribe hem de boğazınıza iyi gelecek.

Ihlamur

Öksürük denilince ilk akla gelen şey elbette ıhlamur. İçindeki etken maddelerin ağrı kesici ve iltahap giderici özelliğinden dolayı en çok tercih edilen bitki çayı. Bu nedenle öksürüğünüzü kesmek için günde üç dört  fincana kadar tüketebilirsiniz. Yalnız unutmamanız gereken önemli şeylerden biri  şeker ilave ettiğinizde Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor.  Bu da ıhlamurun özelliğini kaybetmesine neden olabiliyor.

Zencefil ve Bal

Hem Balgam söktürme hem de öksürüğü azaltmada etkili olan zencefil, balgamlı öksürüğe karşı kullanılan doğal çözümlerdendir. Kaynatılan suyun içerisine 1 kaşık zencefil katılır ve bu şekilde demlemeye bırakılır. Bu karışımı balla beraber gün içinde tüketebilirsiniz.

Limon, Bal ve Karabiber

Eskilerin söylediği gibi vazgeçilmez karışım olan bal, karabiber ve limon üçlüsüyle oluşturduğunuz karışım, öksürüğe iyi gelerek solunum yollarında oluşabilecek tahrişe karşı sizi rahatlatacak.

Pekmez

Öksürük krizlerine iyi gelen doğal besinler arasında en önemlilerden biri de pekmez. Bir bardak kaynamış suyun içerisine ardından içerisinde 1 kaşık tereyağı ve pekmez konulup ılındıktan sonra tüketilir. Faydasını ve öksürüğü kestiğini göreceksiniz. Yalnız doğal tereyağı ve pekmez olmasına dikkat edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.