Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖĞRENCİLER, YALOVA'NIN TESCİLLİ ÜRÜNLERİNİ KEŞFETTİ

Yalova'nın değerli öğrencileri, "Benim Kentim" projesiyle Yalova'nın öne çıkan coğrafi işaret almış ve tescilli ürünlerini keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ÖĞRENCİLER, YALOVA'NIN TESCİLLİ ÜRÜNLERİNİ KEŞFETTİ

Yalova Kivisi, Yalova Balı ve Yalova Kıvırcık Koyunu gibi ürünler hakkında bilgi aldı.

Yalova'da gerçekleştirilen Avrupa Okul Eğitim Platformu (ESEP) eTwinning projesi kapsamındaki "Benim Kentim" etkinliği, 8-12 yaş arası öğrencilerin Yalova'nın öne çıkan coğrafi işaret almış ve tescilli ürünlerini tanıma fırsatı bulmalarını sağladı. GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu ve 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu'ndan 90 öğrenci ve öğretmenleri, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Projenin kurucusu olan öğretmen Saniye Yıldız, "Benim Kentim" eTwinning projesi hakkında bilgi vererek, Yalova'ya değer katan ürünlerin yer aldığı bölümde, "Yalova Aronyası", "Yalova Kivisi", "Yalova Balı" ve "Yalova Kıvırcık Koyunu" gibi coğrafi işaret almış ve tescilli ürünler hakkında uzmanların yer aldığı stantlarda öğrencilere bilgiler aktardı. Arıların bal yapma süreci, kovan ve petek üzerinde gösterilirken, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bahçesine getirilen "Yalova Kıvırcık Koyunu" kuzuları da öğrencilerin ilgisini çekti. Öğrencilere, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tescilli ürünleri olan Yalova Aronyası ve Yalova Kivisi ikram edildi.

HABER/ Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.