Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kudüs Müftüsü, Yalova Merkez Camiinde vatandaşlarla bir araya geldi

İslam dünyasında saygın bir yeri olan Kudüs Müftüsü, Mescid-i Aksa’nın Vaizi, Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Filistin Eski Müftüsü Şeyh İkrime Said Abdullah Sabri, Yalova Merkez Camisi’nde vatandaşlarla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kudüs Müftüsü, Yalova Merkez Camiinde vatandaşlarla bir araya geldi

Kudüs Müftüsü, Mescid-i Aksa’nın Vaizi, Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Filistin Eski Müftüsü Şeyh İkrime Said Abdullah Sabri, Yalova’ya geldi. Sabri, Yalova Merkez Camiinde cemaatle sohbet etti. Burada Kudüs’ün önemi ve miraç mucizesi ile ilgili bilgileri vatandaşlarla paylaşan Sabri’ye Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk de eşlik etti. Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılanan Kudüs Müftüsü, herkese teşekkür etti.

İkrime Said Abdullah Sabri kimdir?

1946 yılında Filistin’in Nablus kentinde doğan İkrime Said Abdullah Sabri, 1969 yılında El-Ezher Üniversitesi’nden mezun oldu. 1971 yılında Kudüs Müftülüğü’ne atanan Sabri, 1994 yılında Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı’na seçildi. 1996 yılında ise Filistin Müftülüğü görevine getirildi. 2006 yılında bu görevden alınan Sabri, halen Kudüs Müftülüğü, Mescid-i Aksa’nın Vaizliği ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Sabri, aynı zamanda birçok uluslararası kuruluşun üyesi ve onursal başkanıdır. İslam dünyasında saygın bir alim olarak tanınan Sabri, Kudüs ve Filistin davasının savunucusu ve sözcüsüdür.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.