Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kral mı? Kıral mı? Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta oldukça sık kullandığımız bazı kelimelerin yazımı sık sık karıştırılmaktadır. Çift ünsüz harfle başlayan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konulmadan yazılır. Yazımında hata yapılan kelimelerden biri de kral kelimesidir. Kral nasıl yazılır TDK, kral anlamı TDK, kral nedir, işte cambaz kelimesiyle ilgili merak edilen her şey…

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kral mı? Kıral mı? Nasıl Yazılır?

Kullandıkları kelimelerin anlamını merak eden ve araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin de araştırma yapıyor. TDK'ye göre kral kelimesinin doğru yazılışı ve anlamı nedir sorularının cevabını sizler için derledik.

Kral sözcüğü günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Bu kelimeyi günlük hayatta kendimizden veya başkalarından duyabiliriz. Kelimenin doğru yazımı ise oldukça önemlidir. Kral kelimesi kral şeklinde yazılır kıral şeklinde yazımı yanlıştır. Kral kelimesinin doğru yazılışı kral şeklindedir. Bu şeklin dışındaki yazım türleri yanlış yazım olarak değerlendirilmektedir.

Bu kelimenin yazılış şekli pek çok insan tarafından karıştırılır. Türk Dil Kurumu da bu sözcüğün yazılış şeklini açıklamıştır. Bu kelimenin doğru bir şekilde kullanımı "kral" biçiminde olmalıdır. Kıral (Yanlış bir kullanımdır.)

TDK’ye göre anlamı: Monarşi ile yönetilen ülkelerde tüm yetkileri elinde bulunduran hükümdarlara kral denir.

Kral sözcüğü, Eski Frank kralı Carolus'un isminden türetilmiştir. Bu isim Avrupa dillerinde ''Karl'' şeklinde telaffuz edildiği için dilimize ''kral'' şeklinde geçmiştir.

Kıral (Yanlış kullanım)

Kral (Doğru kullanım)

Kral Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı: Dünyada hala krallıkla yönetilen birçok ülke mevcut.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.