Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOSKİ bilinçli su kullanımını anlatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ilk ve ortaokullarda “Bilinçli Su Kullanımı Seminerleri” düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 15:02
Kaynak: IGF
KOSKİ bilinçli su kullanımını anlatıyor

KONYA (İGFA) - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilerde doğal çevreyi korumak ve su tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerler,  “Su Kullanımı ile İlgili Sürdürülebilir Farkındalık Oluşturmak” konu başlığı etrafında gerçekleştiriliyor.

Seminerlerde öğrencilere; suyun önemi, su döngüsü, su ayak izi, iklim krizi, küresel ısınma, su kirliliği, su kıtlığı ve su tasarrufu konuları sunumlarla anlatılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TRT ortaklığında hazırladığı “Emiray Su Kıyameti” çizgi filmi izletilen seminerlerde ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün tanıtımı, su kirliliği, su kıtlığı gündelik hayatta su kullanımı ve genel olarak su tüketimi başlıklarıyla eğitici video içerikleri de gösteriliyor.

Seminer sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler ve afişler veren KOSKİ Genel Müdürlüğü, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekmesi için koridorlara su temalı arka plan fonu da yerleştiriyor.

“Türkiye Yüzyılına Bir Damla da Sen Ol”, “DoğruSU İsraf Etmemek” ve “Söz KonuSU” sloganlarıyla yapılan seminerlerle doğal çevreyi korumak, suyun akılcı kullanımını özendirmek ve tasarruflu su kullanımını toplumun her kesimine yaymak amaçlanıyor.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.