Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFA DER’DEN KADIN KOOPERATİFİNE ZİYARET

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA DER), Yalova’da Ortanca Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Nurten Anıl, kadın birlikteliği ve dayanışmasına vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2023 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
KATFA DER’DEN KADIN KOOPERATİFİNE ZİYARET

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA DER), üyeleri, kadın dayanışması konusunda yaptıkları çalışmalar için çeşitli kadın grupları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Dernek üyeleri etkinlikler kapsamında bu hafta Gökçedere’de bulunan Ortanca Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ettiler. Dernek başkanı Nurten Anıl, ziyarette yaptığı konuşmada, ilde bulunan kadın kooperatiflerini sırasıyla ziyaret ettiklerini söyledi. Kooperatiflerin kuruluş serüveni, amacı ve ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Anıl, kooperatifte bulunan üyelerin kendilerinde hissettikleri farkındalıkları dinlemek ve bunu diğer kadınlarla paylaşmak için gönüllü olduklarını kaydetti.

Anıl, “Kadının gücünün aslında ne kadar önemli olduğunu, kadın isterse başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını görmek bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda bu gibi çalışmalar diğer kadınlara da rol model olmaktadır. Zaten bizim de birinci hedefimiz güçlü kadınları gündeme getirerek fark edilmelerini sağlamaktır.” dedi.

Ortanca Kadın Kooperatifi Başkanı Banu Özdemir ise kooperatifin kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlattı. Kooperatifin gazete kağıdından sepet yapımı, sabun yapımı, el işleri ve bitkisel ürünler gibi çeşitli alanlarda üretim yaptığını belirten Özdemir, kooperatifin Gökçedere girişinde bulunduğunu ve herkesi ziyaret etmeye davet ettiğini söyledi.

Ziyaret sonunda KATFA DER üyeleri, kooperatifin ürünlerinden satın alarak destek oldular. Daha sonra doğa gezisi yapan dernek üyeleri keyifli bir gün geçirdiler.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.