Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFA-DER’den İstanbul’a kültür gezisi

KATFADER üyeleri ile birlikte İstanbul ilindeki kültürel noktaları kapsayan bir gezi programı gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 03:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 03:20
Kaynak: Serap Polat
KATFA-DER’den İstanbul’a kültür gezisi

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) üyeleri, İstanbul'a düzenledikleri kültür gezisiyle dolu dolu bir gün yaşadılar. Gezi, Emirgan Korusu'nda lale bahçelerini gezmekle başladı. Katılımcılar, korudaki Beyaz Köşk, Pembe Köşk ve Sarı Köşk'ü de ziyaret etme imkanı buldular.

Ardından Sakıp Sabancı Müzesi'ne giden kadınlar, her iki galerideki resim ve fotoğraf sergilerini gezme fırsatı yakaladılar. Cumhuriyetin unutulmaya yüz tutmuş kadınlarından Melek Celal'in resim koleksiyonunu hayranlıkla inceleyen katılımcılar, ilk kez müze ziyareti yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Sakıp Sabancı Müzesi'nden sonra İstiklal Caddesi'nde bulunan Madame Tussauds Balmumu Müzesi'ni ziyaret eden kadınlar, eğlenceli vakitler geçirerek ünlülerin balmumu heykelleriyle fotoğraflar çektirdiler.

Müze ziyaretlerinin ardından Eyüp Sultan'ı ziyaret ederek Eyüp Sultan Camii ve Türbesi'ni gezen katılımcılar, tarihi ve manevi atmosferi deneyimlediler.

Hayatlarında ilk kez müzeye, Emirgan'a ve Eyüp Sultan'a giden kadınlar, geziye duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Dernek Başkanı Nurten Anıl, kültür programlarına devam edeceklerini ve hem yakın illeri hem de kendi illerini tanıma fırsatı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bu konuda desteği olan herkese teşekkür eden Anıl, KATFA-DER'in bu tür kültürel gezilerinin, üyelerinin ufuklarını genişletmek ve farklı deneyimler yaşatmak açısından önemli bir rol oynadığının da altını çizdi.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.