Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahraman babalar kan bağışlıyor

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Yalova Şubesi’nin iş birliği ile 13-14 Haziran tarihleri arasında, Babalar Günü’ne özel olarak kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:26
Kaynak: Murat Can Aytemur
Kahraman babalar kan bağışlıyor

Kızılay Yalova Kan Bağış Merkezi Kan Bağışı Planlama Sorumlusu Oya Koçak’ın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’a gerçekleştirdiği ziyarette, Babalar Günü Kan Bağışı Kampanyası'nın detayları ele alınarak 13-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi görüşülmüştü. Anlamlı etkinliğin ilk günü, çok sayıda kan bağışı yapmak isteyen vatandaşı Cevdet Aydın Parkı’nda yer alan Kızılay Kan Bağış Noktasına götürdü. Eş zamanlı olarak İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de organ bağışı için stant açarak vatandaşlara organ bağışı hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirmelerde bulundu ve bağış kabulü gerçekleştirdi.

Çok sayıda vatandaşın ziyaret ederek kan bağışında bulunduğu anlamlı etkinliğe Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’ta katıldı. Vali Kaya burada kan vermekte olan vatandaşları, duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti ve kan vermenin önemini vurguladı.

‘’Babalık aynı zamanda da toplumsal bir kavramdır’’

Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş ise gerekli evrakları doldurduktan hemen sonra kendisi de kan bağışında bulundu. Karakuş, anlamlı etkinlik ile alakalı olarak yapmış olduğu konuşmada, ‘’Bu fikir, bana hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Kızılay Kan Merkezi Başkanı ile olan görüşmemiz sonucunda ortaya çıktı. Hem Babalar Günü olması hem de kan bağışının hayati önem taşımasından kaynaklı, babalığın ne olduğunu gösterelim istedik. Babalık sadece kendi ailesinin babası olmak değildir, babalık aynı zamanda da toplumsal bir kavramdır. ‘Baba’ kavramını kavrayacak şekilde, tüm toplumu kapsayan bu etkinliğe sağ olsun vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösterdi hepsine buradan teşekkür ediyorum. Hastanelerimizde o kadar çok kan ihtiyacı var ki, pandemiden sonra özellikle Kızılay kan depoları seviyelerimiz düştü. Bu seviyeyi farkındalık yaratarak yeniden arttırmamız gerekiyor’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Yalova ilk 5’te yer alıyor’’

Türk Kızılay Yalova Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ondur ise günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu açıklamada, ‘’Yalova İli Türkiye genelinde nüfusa oranla kan bağışı miktarında ilk 5 içerisinde yer alıyor. Duyarlı vatandaşlarımıza buradan teşekkür ediyoruz. Bizi benimsediler sağ olsunlar, bizler de onların ihtiyaçlarını karşılamak adına uzun süreli çalışmalarla hizmet veriyoruz. ‘Kahraman Babalar Kan Bağışlıyor’ diyerek sadece babalar değil, herkesi kan bağışına davet ediyoruz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.