Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAFTA-DER Subaşı’nda tarihle buluştu

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KAFTA-DER) üyeleri, ‘İlimizi Tanıyoruz’ projesi kapsamında Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubunu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 12:17
Kaynak: Serap Polat
KAFTA-DER Subaşı’nda tarihle buluştu

İlimizi Tanıyoruz’ projesi kapsamında geziler düzenleyen Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği üyeleri, son olarak Subaşı Beldesi’ni ziyaret etti.Subaşı Göç Müzesi’ni gezen KAFTA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve dernek üyeleri, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu ile bir araya geldi.

“Kadınlarımızı köylerimizle ve ilçelerimizle buluşturmak istedik”

Düzenledikleri etkinliklerle kadın dayanışması konusunda farkındalık çalışmaları yapan, derneğin başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, “Güncel hayatın koşuşturması içerisinde, günlük güzergâhlar dışında yakın ilçe ve köyleri dahi tanıyamayan kadınlar, yaşadıkları kent hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip değiller.

Bunun için biz de bir görev yüklenip, kadınlarımızı köylerimizle ve ilçelerimizle buluşturmak istedik. Bu bağlamda programımıza katılmak isteyen tüm kadınlarla birlikte şehrimizi yakından tanımaya başladık.” şeklinde bilgi verdi.

“Hıdırellez kutlamaları için dernek üyelerine davetimizi yaptık”

KAFTA-DER’e ziyaretleri, başarılı çalışmaları ve günün anısına ebru üzerine yapılmış Atatürk Portresi takdim eden Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, “Beldemizin tarihi, kuruluşu, gelenekleri, etkinlikleri, göç evinin kuruluşu ve projelerimiz hakkında sunumumuzu yaptık.

Bu sene düzenleyeceğimiz Hıdırellez Ateşi ve Hıdırellez kutlamaları için de dernek üyelerine davetimizi yaptık.

KAFTA-DER’in farklı kültürlerden oluşan 20 kadını bir araya getirerek kendi yörelerine ait yemekleri yapmasına olanak sağlayan ‘Kültürler Buluşması Yemek Organizasyonu’ projesine biz de destek vermiştik.

Dernek Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, verdiğimiz destekten dolayı Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu’muza etkinlik anısına hediyesini sundu.” açıklamasında bulundu.   

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.