Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İddia mı? İddaa mı? Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta oldukça sık kullandığımız bazı kelimelerin yazımı sık sık karıştırılmaktadır. Özellikle yabancı dillerden dilimize aktarılan kelimeler yazılırken daha çok hata yapılmaktadır. Yazımında hata yapılan kelimelerden biri de iddia kelimesidir. İddia nasıl yazılır TDK, iddia anlamı TDK, iddia nedir, işte iddia kelimesiyle ilgili merak edilen her şey…

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İddia mı? İddaa mı? Nasıl Yazılır?

Kullandıkları kelimelerin anlamını merak eden ve araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin de araştırma yapıyor. TDK'ye göre iddia kelimesinin doğru yazılışı ve anlamı nedir sorularının cevabını sizler için derledik.

İddia sözcüğü günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Bu kelimeyi günlük hayatta kendimizden veya başkalarından duyabiliriz. Kelimenin doğru yazımı ise oldukça önemlidir. İddia kelimesi iddia şeklinde yazılır iddaa şeklinde yazımı yanlıştır. İddia kelimesinin doğru yazılışı iddia şeklindedir. Bu şeklin dışındaki yazım türleri yanlış yazım olarak değerlendirilmektedir.

Bu kelimenin yazılış şekli pek çok insan tarafından karıştırılır. Türk Dil Kurumu da bu sözcüğün yazılış şeklini açıklamıştır. Bu kelimenin doğru bir şekilde kullanımı "iddia" biçiminde olmalıdır. İddaa (Yanlış bir kullanımdır.)

Kelime Kökeni: Arapça dˁw kökünden gelen iddiˁāˀ اِدِّعَاء “bir dava ileri sürme, kendini öne sürme” sözcüğünden alıntıdır.

TDK’ye göre anlamı: taşımadığı bir niteliği, kendinde var olmayan bir yeteneği varmış gibi gösterme çabası.

İddaa (Yanlış kullanım)

İddia (Doğru kullanım)

İddia Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı: Futbolda çok başarılıyım diye iddia ediyor ama maçlarda bir başarısını göremedik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.