Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER DERDE DEVA ÇİRİŞ OTU, PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI

Şifa deposu olarak bilinen çiriş otu, Yalova Kapalı Pazaryerindeki tezgahlarda kilosu 25 TL’den satışa sunuluyor. Taze çiriş otu almak isteyen vatandaşlar için son bir hafta kaldığını ifade eden pazar esnafı Erhan Sayan, gazetemize yaptığı açıklamada çiriş otu ile ilgili bilgi aktarımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
HER DERDE DEVA ÇİRİŞ OTU, PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI

Sağlığa birçok faydası ile bilinen çiriş otu, Yalova’nın pazar tezgahlarında son bir hafta daha taze bir şekilde satışa sunulacak. Kalbe, şekere, kolesterole, halsizliğe, akciğere, kansızlığa, karaciğere, saç kırana, bağırsaklara iyi gelen çiriş otu, kilosu 25 TL’den alıcı ile buluşuyor.

Yemeklerde etin yerini aratmıyor

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde tezgâh açan esnaf Erhan Sayan, çiriş otu ile ilgili şu bilgili verdi; “Çiriş otu; şekere, tansiyona, kolesterole, romatizmaya, her şeye yararlı. İnsanlar gelip 20’şer kilo alıyorlar. Çiriş otunun kabuğunu temizleyip poşetledikten sonra,  buzlukta 1 yıla kadar taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Benim en sevdiğim çiriş otu tarifi; bunu temizleyip tavada soğanla birlikte kavuruyorum. Hem lezzetli hem şifa deposu. Bunu yedikten sonra yemeklerde eti aramazsın.”

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.