Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“GENÇ GİRİŞİMCİLERE DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ”

Son zamanlarda tırnak bakımlarına önem veren kadınların arasında giderek popüler hale gelen jel ve protez tırnak, birçok genç girişimcinin gelir kapısı haline geldi. 23 yaşında kendi işletmesini açan başarılı girişimci Doğa Deniz, gazetemize tırnak sanatı hakkında bir dizi açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“GENÇ GİRİŞİMCİLERE DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ”

Son dönemde kadınların gözdesi haline gelen protez ve jel tırnağa artan talep, birçok kadın girişimcinin de bu yeni mesleği öğrenmesine ve kendi işini kurmasına sebep oldu. Yalova Merkez’de yer alan Pera Nailbar adlı işletmenin sahibi 23 yaşındaki Doğa Deniz, tırnak sanatı ve girişimcilik hakkında birtakım bilgiler verdi.

“Erkek müşterilerim de var”

Deniz açıklamasında, “Burada manikür, protez tırnak, tırnak uzatma, jel tırnak, tırnak yeme tedavisi gibi hizmetlerimiz mevcut. Ancak insanlar en çok protez tırnak yaptırmayı tercih ediyor. Ellere kattığı estetik görüntü kadar, tırnak yeme sorununa da çözüm sunduğu için kadınların gözdesi haline geldi. Hatta zamanla daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum. Erkek müşterilerimin de sayısı artmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

“Doğru şekilde yapılmazsa zararlı olabilir”

Deniz konuşmasının devamında, “Ben bu iş için ortalama bir aylık kurs aldım. Ustalık belgesi almak için sınava girdim ve iş yerimi açtım. Bu işin dünyadaki gündemini çok yakından takip ediyorum. Araştırıyorum. Beni rakiplerimden ayıran şey bu. Bu işlemin çok steril bir ortamda yapılması gerekiyor. İşlemler doğru bir sırada, doğru teknikler ile yapılmalı. Aksi takdirde tırnak mantarı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.” dedi.

“Önümüzü açacaklarına önümüzü kesiyorlar”

Girişimcilik hakkında açıklama yapan Deniz, “Ben 6 yıl bir firmanın satış müdürlüğünü yaptım. Başkaları için ürün pazarlayacağıma kendi ürünümü pazarlayayım dedim ve bu işe giriştim. Genç girişimci olduğum için 1 yıl BAĞ-KUR’dan muafım, 3 yıl gelir vergisinden muafım. Bence genç girişimcilerin Türkiye’de daha çok desteklenmeli. Çünkü 22 yaşında kendi işletmeni kurmak çok zor. BAĞ-KUR ve gelir vergisi muafiyetinin hiçbir faydası olmuyor. Ürünlerimi dolar bazında alıyorum ama TL bazında hizmet veriyorum. Çok fazla giderim var. Esnaf odasına, muhasebeye çok fazla para ödüyoruz. Önümüzü açacaklarına önümüzü kesiyorlar. Bizim yaptığımız iş sanat. Olmayan bir tırnağı baştan yaratıp üzerine bir desen çiziyoruz. Çok küçük bir alan üzerinde çalışıyoruz. Tuvale boya vurmuyoruz. Zor iş. Benim hayalim hukuk fakültesinde okumaktı. Ama uluslararası ilişkiler okudum. Diplomat olmak istedim. Ama liyakatsizlikten dolayı olamadım. Ben de bu işe yönelmek zorunda kaldım.” şeklinde konuştu.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.