Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gelecek nesillere yaşanabilir bir Altınova bırakacağız”

Çevre Koruma Haftası kapsamında Yalova’nın Altınova ilçesinde Hersek Plajı’nda çevre temizliği yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Gelecek nesillere yaşanabilir bir Altınova bırakacağız”

Altınova Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi iş birliğiyle Altınova Hersek Plajı’nda temizlik etkinliği yapıldı.
“Çevre bizim evimiz”
Programa katılan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Çevre Koruma Haftası kapsamında ilköğretim öğrencilerimizle birlikte Hersek Plajı’nda çevre temizliği gerçekleştirdik. Yarının büyükleri öğrencilerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Bilinçli bir nesille doğamızı koruyacak ve hep birlikte gelecek nesiller için yaşanabilir bir Altınova bırakacağız” dedi.
“Tüm imkânlarımız seferber”
Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarında olan plajda yapılan temizlikle bölge tüm çöplerden arındırıldı. Altınova Belediyesi olarak çevreye önem verdiklerini ve bu yönde de birçok çalışmayı yaptıklarını söyleyen Oral, “Bu haftayı daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak, yaşanılabilir bir çevreyi gelecek nesillere aktarmak ve insanlığı bu ortak hedefler doğrultusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlamaktayız. Çevrenin korunması, temiz ve yeşil bir çevre için tüm imkânlarımız seferber ediyoruz. Bölgedeki ilk arıtma tesisini biz devreye soktuk. Bünyesinde çevre mühendisi barından ender belediyeler arasındayız” diye konuştu.
“Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz”
Hersek Lagünü’nün korunması ve canlandırılması için ciddi projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Oral, “Resmi av alanı olan bölge, bugün vatandaşlarımıza açılmış doğal bir zenginlik haline gelmiştir. İlçemizdeki çöplük alanını kent ormanına dönüştürdük. Ayrıca ilçe genelinde yeşillendirme çalışmaları ve çevre koruma uygulamaları yapmaktayız. Çevre konusu tüm vatandaşlarımızın sorunudur. Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz. Çöplerin ayrıştırılması da çevre için oldukça önemlidir. Çevrede önemli olan kirletmemektir" ifadelerini kullandı.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.