Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esenköy ‘turizm beldesi’ oldu

Esenköy turizm beldesi oldu Esenköy Belediyesi, yaptığı çalışmalar ve başvurular sonucunda ‘turizm beldesi’ statüsüne yükseldi. Ayrıca ilçe olmak için de gerekli başvuruları yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Temel, bu gelişmenin Esenköy’e hayırlı olmasını diledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Esenköy ‘turizm beldesi’ oldu

Esenköy Belediyesi, bölgenin turizm potansiyelini artırmak için önemli bir adım attı. Beldede yapılan çalışmalar ve Turizm Bakanlığı’na yapılan başvurular sonucunda Esenköy, turizm beldesi statüsüne kavuştu. Bu sayede bölgeye daha fazla yatırım ve destek gelmesi bekleniyor.

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, yaptığı açıklamada, Esenköy’ün her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ettiğini söyledi. Temel, “Biz de bu konuda gerekli bütün çalışmaları yaparak beldemizi hakkı olan turizm beldesi statüsüne çıkarttık. Bununla birlikte ilçe olma yolunda önemli bir adım attık. Bu önemli gelişme Esenköyümüze hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Turizm beldesi nedir?

Turizm beldesi, turizmi teşvik kanununa göre sınırları Turizm Bakanlığı’nın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen ve turizm faaliyetlerine uygun olan yerleşim yeridir. Turizm beldelerinde turizme yönelik yatırım ve hizmetlerin geliştirilmesi için çeşitli teşvikler sağlanır. Turizm beldeleri aynı zamanda ülkenin tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.