Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erik ve kiraz el yakıyor

Bahar aylarının vazgeçilmezi kiraz ve erik tezgahlarda yerini almasına rağmen fiyatlarıyla seyirlik olmaktan öteye gidemiyor

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Erik ve kiraz el yakıyor

Bahar aylarının gelişi ile birlikte tezgahlar da renklenmeye başladı. Bahar meyveleri olarak bilinen erik ve kiraz renkli görüntüleri ile alıcılarını beklemeye koyuldu. Ancak fiyatları adeta el yakan bu meyveler şimdilik sadece seyirlik olmaktan öteye gidemiyor. Kiraz kilosu 100 TL’den alıcısına ulaşırken, erik ise 60 TL’lik kilo fiyatı ile tezgahtan mutfağa gideceği günü bekliyor. Manav Hakan Avcı, “Kiraz ve erik tezgahta yerini aldı almasına ama alıcısı onları alamıyor. Fiyatları gerçekten çok pahalı. Elbette önümüzdeki haftalarda fiyatlar inecektir ancak şu anda fiyatı duyan hızla tezgahtan uzaklaşıyor. Zaten fiyatları düşmezse bu yıl kimse evine kiraz da erik de götüremez” dedi.
“Bu fiyata kiraz yemeye yürek lazım”
Tezgahtaki erik ve kirazın fiyatını duyan vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Vatandaşlar, “Eskiden kirazı 4’e 5’er kilo alır yerdik. Şimdi yarım kilo bile alamıyoruz. Bu fiyatlarla kiraz ve erik yemeye yürek lazım” diye konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.