Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duşakabin camı nasıl temizlenir?

Günlük hayatta hem sağlığınızı korumak için hem de yaşam alanında geçirdiğiniz zamanı daha konforlu ve keyifli kılabilmek için temizliğe ve düzene önem verirsiniz. İşte, duş kabinleri de o alanların başında geliyor. Peki, kireç ve sabun lekeleri nedeniyle temizlenmesi zorlaşan bu alanlar en kolay şekilde nasıl temizlenebilir? Bu soru özellikle temizliğe çok fazla zaman ayıran hanımların cevabını en merak ettiği sorulardan biri. Peki duşakabin nasıl temizlenir?

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Duşakabin camı nasıl temizlenir?

Sabun, şampuan ve sudaki kireç nedeniyle banyoda mat ve lekeli bir görünüme sebep olan kirlenmeler oluşabiliyor. Duşakabin camında, kabin içerisindeki fayanslarda, batarya ve duş başlığında, hatta duş teknesinde görülebilen bu su lekelerini temizlemek için ise farklı yöntemlerden yardım almak mümkün.

Bu yöntemlerden bazılarını sizler için derledik.

Günümüzde çoğu kişi sirkenin temizlikte ne kadar etkili bir ürün olduğunu biliyor. Bir fısfısın içine sirke koyarak (dilerseniz su ve sirkeyi karıştırabilirsiniz de) duş kabini camlarına, yukarıdan aşağıya olacak şekilde sıkabilirsiniz. Ardından bir mikrofiber bezle ya da gazete kağıdıyla camları silebilirsiniz.

Bir diğer çözüm önerisi ise limon tuzu ve su karışımı. Bir fısfısın içine 4 tatlı kaşığı limon tuzu koyun ve ardından yaklaşık bir su bardağı su ekleyin. Limon tuzu eriyene kadar da fısfısı çalkalayın.

Duş kabinlerindeki sert su birikintilerini beyaz sirke ve su karışımıyla giderin. Cam duş kapılarını, beyaz sirkeye batırılmış bir süngerle temizlendiğinde parıldar.

Bir diğer kolay yöntem de bir iki damla kadar bulaşık sabununu bir kapta yumuşatıcı ile karıştırın ve iç dış olmak üzere duşakabin camları silin. Duşakabin camlarınızın nasıl parladığına şahit olacaksınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.