Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Çocuk Oyunları Şenliği, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şenliğe 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan merkez ve ilçelerden gelen yüzlerce öğrenci katıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Çocuk Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Şenlikte öğrenciler geleneksel çocuk oyunları olan yağ satarım bal satarım, kaleli yakan top, mendil kapmaca ve halat çekme oyunlarını oynadılar. Oyunlarda kıyasıya rekabet eden öğrenciler hem eğlendiler hem de arkadaşlık bağlarını güçlendirdiler. İki etap halinde yapılan şenlikte tüm öğrencilere madalya verildi. Ayrıca öğrencilere tişört, şapka, yiyecek ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

Şenliğin açılışını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, çocuk oyunları şenliği ile öğrencilerin geleneksel oyunlarla tanıştıklarını ve spor yapma alışkanlığı kazandıklarını söyledi. Kılıç, “Çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu şenliği düzenledik. Çocuklarımızın mutluluğu bizim için çok önemli. Bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şenliğe katılan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ise çocuk oyunları şenliği ile öğrencilerin hem eğitim hem de sosyal faaliyetlere katıldıklarını belirterek, “Çocuklarımızın geleneksel oyunlarla kaynaşmaları ve spor yapmaları bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şenlik sonunda Kılıç ve Akmeşe, oyunlara katılan öğrencilere madalyalarını takdim ettiler.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.