Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birbirinden kaliteli yeni filmler bu hafta Yalova Sinemalarında!

Yalova’da sinema tutkunlarını bir araya getiren Cinetime ve Cinemapink salonlarında birbirinden farklı onlarca yeni film gösterime girdi. ‘Ne izlesem?’ diyen sinemaseverler için filmlerin detayları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 01:50
Kaynak: Serap Polat
Birbirinden kaliteli yeni filmler bu hafta Yalova Sinemalarında!

Film izlemeyi evde dinlenme aracı olmaktan çıkarıp, sosyal bir aktivite haline dönüştüren Yalovalı sanatseverlerin önem verdiği sinema salonları bu hafta da yeni filmlerle kapılarını açıyor. Yalova’da Özdilek Alışveriş Merkezinde hizmet veren Cinetime ve Star AVM’de hizmet veren Cinemapink, geçtiğimiz haftalarda gösterime giren filmlere ek olarak yeni gelen filmlerle sinemaseverleri ağırlıyor. Dram, korku, psikolojik gerilim, komedi, aksiyon ve biyografi türlerindeki filmlerle yetişkinleri bekleyen sinema salonlarında çocuklar için birbirinden keyifli komedi ve animasyon türlerindeki filmler yer alıyor. Hafta içi iş sonrası ve hafta sonu tatilinde aktivite arayanların imdadına hem yerli hem de yabancı filmlerin yer aldığı beyaz perde bu hafta da koşuyor.

FİLMLERİN DETAYLARI

Becky'nin Gazabı: Becky (Lulu Wilson) ve köpeği Diego, Becky olaylarından bu yana gözden uzak yaşamaktadır. Neo-Nazilerin iki yıl önce evlerine saldırması sonucunda ailesini yitiren 16 yaşındaki Becky, o zamandan beri koruyucu ailelerin yanında kalmaktadır. Günün birinde, kendilerine “Asil Adamlar” diyen bir grup adamın, köpeği Diego’yu kaçırması ise onun için bardağı taşıran son damla olur. Köpeğini geri almaya çalışan Becky, gerekirse bu uğurda ortalığı kan gölüne çevirmeye kararlıdır.

Hayali Arkadaşlar: unutulmuş HARK'ları çocuklarla yeniden buluşturmak için büyülü bir maceraya atılırken, herkesin hayali arkadaşlarını ve bu süper güçle neler yaptığını görebildiğini keşfeden bir kızın hikâyesini konu alıyor.

Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta, büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan şehrini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Combat Wombat'ın hikâyesini konu ediyor. Kötü bir teknoloji dehası, şehri bir metaevren simülasyonuna dönüştürmekle tehdit eder. Bu durum üzerine Combat Wombat, şehri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Alem-i Cin 5: Azap: İstanbul’da yaşayan Aslı, yıllardır görüşmediği babasının ölüm haberini alması üzerine 20 yıldır görmediği köyüne dönmek ve engelli kardeşiyle ilgilenmek zorunda kalır. İlk fırsatta İstanbul’a dönmenin planını yapsa da babasının ölümünün ardında tüm köylünün sakladığı büyük bir günahın olduğunu anlayınca köye çöken cinlerin laneti ve köy halkıyla mücadele etmeye karar verir.

Ziyaretçiler: Bölüm 1: Korku üçlemesinin ilk filminde, tatile çıkan genç bir çiftin yolculukları sırasında arabaları bozulur ve geceyi şehirden uzakta bir Airbnb evinde geçirmek zorunda kalırlar. Gayet sakin başlayan geceleri 3 maskeli katilin gelmesiyle kabusa döner.

Gece Avı: Moira Cole'un hayatı, sevdiklerinin dengesiz ve sabit fikirli kuzeni Lee Morris tarafından öldürülmesinin ardından paramparça olur. Kendisi de bu trajediden etkilenen iki yetişkin oğluyla birlikte artık basit ve sakin bir banliyö hayatı yaşar. Moria, kendisine yeni bir dünya inşa edip, geçmişi ardında bırakmak ister. Ancak hikayesinin başarılı bir film serisine dahil edilmesi, kurtulmak istediği anıları sürekli hatırlamasına neden olur.

Dünya Malı Eksi Bir: Vural, ustası Suphi'yi hapse attıran Küt Haluk'un kumarhanesinde çalışmak zorunda kalır. Haluk'un Barnabas İncili'ni çalmayı planladığını öğrenen Vural, ustasının intikamını almak için beklediği fırsatı yakalar. Sadakat, ihanet, aşk ve komedinin iç içe geçtiği bu macerada Vural, İncil'in peşindeki ajanların ve mafyanın yanı sıra kendi iç çatışmalarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, George Miller imzalı film, Mad Max: Fury Road filminde yer alan Furiosa karakterinin kökenlerini ve nasıl güçlü bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor.

Dünya çökerken, genç Furiosa Nice Annelerin Yeşil Diyarı’ndan kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus liderliğindeki büyük bir Motorcu Sürüsü'nün eline düşer. Çorak Topraklar'da ilerlerken, Ölümsüz Joe'nun başkanlık ettiği Kale'ye gelirler. İki diktatör egemenlik için savaşır. Bu sırada Furiosa eve dönüş yolunu bulmak çabalarken birçok sınavdan sağ çıkmak zorundadır.

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık, Maze Runner üçlemesine imzasını atan Wes Ball’un yönettiği film, Sezar’ın saltanatını takip eden birkaç neslin gelecekte, baskın tür olan maymunların uyumlu bir şekilde yaşarken insanların gölgede yaşamaya mecbur kaldığı bir dünyaya seyircileri davet ediyor.

Cadı: Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor.

Kung Fu Panda 4: Ejderha Savaşçı Po’yu, eşsiz cesareti ve çılgın dövüş sanatları yetenekleriyle kötü adamları alt ettiği ölüme meydan okuyan üç maceradan sonra, kader yeniden çağırır. Artık dinlenmesi için. Daha açık söylemek gerekirse, Huzur Vadisi'nin Ruhani Lideri olması için görevlendirilir. Bu da birkaç sorun ortaya çıkarır.

Back to Black: Yakın dönemin en çok dinlenen sanatçılarından Amy Winehouse'un hayatını konu ediniyor. 27 yaşında hayata veda eden İngiliz caz ve soul müzik ikonu, Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse'un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımda, efsanevi sanatçının şöhret basamaklarını çıkışına ve çığır açan stüdyo albümü Back to Black'in yayınlanışına kadar hayatının birçok dönüm noktasına odaklanıyor.

Tarot: Bir grup arkadaşın, Tarot falı okumalarının kutsal kuralı olan başkasının desteğini asla kullanma kuralını çiğnemeleriyle gelişen olayları konu alıyor. Bilmeyerek lanetli kartlarda hapsolmuş tarif edilemez bir kötülüğü serbest bırakan arkadaşlar, birer birer kendi kaderleriyle yüzleşirler ve Tarot okumalarında önceden belirlenen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.