Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram şekerleri tezgâhları süslemeye başladı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte şeker ve çikolatalar rengârenk görüntüleriyle tezgâhlarda yerlerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 02:49
Kaynak: Serap Polat
Bayram şekerleri tezgâhları süslemeye başladı

Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan Bayramı için hazırlıklar başladı. 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan bayram öncesi Yalova’da şeker ve çikolatalar tezgâhlarda yerini aldı.  

BAYRAM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

bayram telaşının başladığı kentte şeker ve çikolatalar pazarlardan, kuruyemişçilere, marketlerden tatlıcılara kadar birçok alışveriş noktasında müşterilerin beğenisine sunuldu. Kilogram fiyatının 150 liradan başlayıp 1500 TL’yi bulduğu şeker ve çikolatalar, rengarenk görüntüleriyle başta çocuklar olmak üzere bayram hazırlığı yapan vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bayram yaklaştıkça ilginin arttığı şeker ve çikolata tezgâhlarında arife günü alışveriş yapmak bir hayli zorlaşıyor. Vatandaşlar alışverişe günler öncesinden başlasa da klasik Arife yoğunluğu he yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanıyor.  

BU BAYRAM FİYAT ARTIŞLARI TÜKETİCİYİ ZORLADI

Bir bayram geleneği olarak misafirlerine kolonya ve şeker ikram etmek isteyen vatandaşlar güncel fiyatlar karşısında bir hayli zorlanıyor. Kakaonun ana vatanı olan Afrika'da yaşanan kuraklık ve şiddetli yağmur gibi olumsuz hava koşulları, çekirge istilası ve bitki hastalıklarının üretimde düşüşe neden olması sonucunda kakao fiyatlarında yüzde 100 artış yaşandı. Buna maliyet ve tedarik fiyatları da eklenince çikolata fiyatları uçuşa geçti. Bayramda çok tüketilen ve ikram edilen şeker, çikolata ve lokum fiyatlarında geçen seneye göre en az yüzde 100 artış var. Bayram alışverişine çıkan tüketiciler ise tezgâh tezgâh gezerek bütçelerine uygun ürünü bulmaya çalışıyor.

BAYRAM ÖNCESİ GÜNCEL FİYATLAR NE DURUMDA?

Yalova’da bademli, fındıklı, fıstıklı ve şeker kaplamalı çikolataların kilosu 450 TL’den başlıyor. Misafirlere en çok ikram edilen madlen çikolatanın kilosu pazaryerlerinde 800 TL iken, çikolata dükkânlarında 1350 TL’den satılıyor. Meyve aromalı yumuşak şekerlerin kilosu 90 TL ile 1200 TL arasında değişiyor. Meyveli ve çikolatalı bonbon şekerler, kilosu 250 TL ile 450 TL arasında satılıyor. Dolgulu çikolataların kilosu markasına göre 190 TL ile 750 TL arsında değişiklik gösteriyor. Bayramlarda en çok ikram edilen bir diğer çikolata türü olan spesiyal çikolatanın kilosu ise 1000 TL’den başlayıp 1500 TL’ye kadar çıkıyor.  Lokumlar ise aromasına ve içeriğindeki kuru yemişlere göre değişiyor. Sade lokumun kilosu 140 TL’den başlarken, kuruyemiş içeren lokumların kilosu 1000 TL’yi bulabiliyor. Lezzetiyle sadece bayramlarda değil her zaman tercih edilen badem şekerinin kilosu ise 329 TL’den satılıyor.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.