Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atari mi? Ateri mi? Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta oldukça sık kullandığımız bazı kelimelerin yazımı sık sık karıştırılmaktadır. Özellikle yabancı dillerden dilimize aktarılan kelimeler yazılırken daha çok hata yapılmaktadır. Yazımında hata yapılan kelimelerden biri de atari kelimesidir. Atari nasıl yazılır TDK, atari anlamı TDK, atari nedir, işte atari kelimesiyle ilgili merak edilen her şey…

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Atari mi? Ateri mi? Nasıl Yazılır?

Kullandıkları kelimelerin anlamını merak eden ve araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin de araştırma yapıyor. TDK'ye göre atari kelimesinin doğru yazılışı ve anlamı nedir sorularının cevabını sizler için derledik.

Atari sözcüğü günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Bu kelimeyi günlük hayatta kendimizden veya başkalarından duyabiliriz. Kelimenin doğru yazımı ise oldukça önemlidir. Atari kelimesi atari şeklinde yazılır ateri şeklinde yazımı yanlıştır. Atari kelimesinin doğru yazılışı atari şeklindedir. Bu şeklin dışındaki yazım türleri yanlış yazım olarak değerlendirilmektedir.

Bu kelimenin yazılış şekli pek çok insan tarafından karıştırılır. Türk Dil Kurumu da bu sözcüğün yazılış şeklini açıklamıştır. Bu kelimenin doğru bir şekilde kullanımı "atari" biçiminde olmalıdır. Ateri (Yanlış bir kullanımdır.)

Atari "video oyunları firması" ticari markasından alıntıdır. (İlk kullanımı: 1972 Nolan Bushnell ve Ted Dabney, Amer. Girişimciler.) Bu sözcük Japonca ataru ""dikkat" veya "nişan al" anlamında emir" sözcüğünden türetilmiştir.

TDK’ye göre anlamı: “Bilgisayarlarda basit programlarla düzenlenmiş bir oyun türü”

Ateri (Yanlış kullanım)

Atari (Doğru kullanım)

Atari Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı: Hafta sonu arkadaşlarımla atari salonuna gideceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.