Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutlu’da larva ilaçlaması

Armutlu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde larva ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Larvaların üreme alanlarında çalışmaların sonbahara kadar periyodik olarak süreceği belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Armutlu’da larva ilaçlaması

Armutlu Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde kanal ilaçlama makinesi vasıtasıyla ilaçlama çalışmalarını belli plan ve program çerçevesinde yürütüyorlar. İlçe genelinde kara ve sivrisineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmada çöp konteynerleri, rögar kapakları ve kanalizasyon alt yapısına larva ilaçlaması yapılıyor. Kanalizasyon alt yapısı ilaçlaması için rögar kapaklarından yapılan uygulamada karasinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan salgın hastalıkların önlenmesi ve gelecek kokuların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.
“Halk sağlığını önemsiyoruz”
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Armutlu Belediye Başkan Mustafa Tokat, “Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte sinekler de çoğalmaya başladı. Bunun önüne geçmek adına larva ilaçlaması yapıyoruz. Bir çok hastalık sinekler vasıtası ile taşınıyor. Bu çalışmaları yaparken halk sağlığına verdiğimiz önemi de ortaya koyuyoruz. İlçemizde halk sağlığını korumak, vatandaşların bahar ve yaz aylarında sineklerden rahatsız olmasının önüne geçmek adına çalışmalarımızı sonbahara kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.