Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıca, Trakya Pediatri Sempozyumu’nda

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Trakya Pediatri Sempozyumu’na katıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Arıca, Trakya Pediatri Sempozyumu’nda

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın önderliğinde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde, Ulusal Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin (PUADER) çatısı altında ‘Trakya Pediatri Sempozyumu’ Tekirdağ Ramada by Wyndham Hotel'de düzenlendi. Sempozyuma Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca da katıldı. 185 çocuk hekiminin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilen sempozyumda, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında güncel konular ele alındı. Arıca sempozyumda bir konuşma yaparak bu alanda yaşanan gelişmeler ve çalışmalarla ilgili katılımcıları da aydınlattı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan PUADER Başkanı Prof. Dr. Ayşe Korkmaz, Trakya bölgesindeki çocuk hekimlerinin bilimsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Sempozyumda çocuklarda beslenme, alerji, enfeksiyon, metabolizma, endokrinoloji, nefroloji, kardiyoloji ve hematoloji gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar yapıldığını söyledi.

Sempozyumun ev sahibi olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ise sempozyumun hem bilimsel hem de sosyal açıdan başarılı geçtiğini ifade etti. Sempozyuma katılan tüm konuşmacılara, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sempozyumun sonunda PUADER tarafından düzenlenen Ulusal Staj Programı 2023 yılı başvurularının başladığı duyuruldu.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.