Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

26 Yıllık Tiyatrocu Keskin: “Tiyatro Benim İçin Bir Yaşam Biçimi”

Bir Sanat Gelişimi adlı tiyatro grubunun kurucusu olan Cihad Keskin tiyatronun hayatının bir parçası olduğunu söyleyerek öğrencileriyle yaptığı çalışmalarını anlattı ve yetkililerden tiyatroya gereken desteğin verilmesini istedi. Keskin, yaklaşık 26 yıldır tiyatronun içinde olduğunu belirterek tiyatro grubunun faaliyetlerini gazetemizle paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
26 Yıllık Tiyatrocu Keskin: “Tiyatro Benim İçin Bir Yaşam Biçimi”

Tiyatroya 1997 yılında başladığını söyleyen Keskin, “İlkokulda Türkçe öğretmenim Karagöz-Hacivat canlandırmamı çok beğenmişti. Tiyatroya başlama isteğim böyle başlamış oldu. 1-2 sene sonra okulda tiyatro kulübü kuruldu tiyatro kulübüne dahil oldum. Atatürk İlkokulu’ndaydım, o zamandan bu zamana içindeyim tiyatronun. 26 senedir bu alanın içerisindeyim. Tiyatro benim için bir yaşam biçimi” dedi. Tiyatro grubuyla yaptığı faaliyetlerden bahseden Keskin, “Bir arada bulunduğumuz grubumuzun kurulması mart ayının 2013 yılına denk geldi. 10 yıl oldu diyebiliriz. Bizim her hafta cuma günü saat 18.00’de provamız oluyor çalışmalarımız oluyor. Uğur Mumcu’nun tadilatından dolayı provalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Her ayın dördüncü cumartesi günü Ölü Ozanlar Gecesi etkinliğimiz var. Ölü Ozanlar Gecesi etkinliğimizde ışıkları kapatıp gaz lambalarını yakıp fon müziği eşliğinde şiir okuyoruz ve yaptığımız bu etkinlikle bir rahatlama sağlıyoruz. Her ayın ikinci salı günü film seyir etkinliğimiz var belirlenmiş filmlerimiz var ofisimizde toplanıyoruz. Hep birlikte filmi seyrediyoruz filmi seyrettikten sonra puanlarımızı verip film hakkında değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Her ayın birinci cumartesi günü kitap okuma etkinliğimiz var ekibin her üyesi bir kitap seçiyor buraya geliyor her ay düzenli olarak o kitabı burada okuyor. Her ayın üçüncü çarşamba günü oyun okuma etkinliğimiz var bir tiyatro oyunu seçiyoruz, o tiyatro oyunlarını da her ayın üçüncü çarşamba günü toplanıp rolleri dağıtıp okuma tiyatrosu havasında oynar gibi okuyoruz. Teati etkinliğimiz var bu da her ayın ikinci perşembe günü yaptığımız bir etkinlik. Teati etkinliğimizde de beyin fırtınası yapıp belirli kavramları tartışıyoruz” diye konuştu.
“Ekip olarak inancımız tam”
Özellikle kendileri gibi yerel anlayışı olan tiyatro ekiplerine devletin yatırım yapmasının gerekliliğini savunan Keskin, ”Tiyatro için devlet tarafından bir yatırım yapılmalı. Yalova özelinde söyleyecek olursak Yalova’daki ekiplerin prova yapabilmesi için yeterli fiziki alanın gerçekleşmesi gerekir. Özellikle prova çalışmaları için yeterli fiziki alanın gerçekleşmesine ihtiyaç duyuyoruz çünkü şehrimizde tiyatro ekiplerinin sahneye çıkabilmeleri için fiziki alana ihtiyacı var. Böyle küçük bir kentte böyle büyük bir oluşumun içerisinde bulunduğumuz için çok mutluyuz şahsımız adına değil tüm Yalova adına biz gerekli yerlerin gerekli hamleleri yapacağına da inanıyoruz. Gerekli fiziki ortamların gerekli maddi ya da manevi desteklerin sağlanacağına da şüphemiz yok dediğim gibi şartların olgunlaşması lazım, zor zamanlardan geçiyoruz dünya tamamen küresel olarak da zor dönemlerden geçiyor mutlaka toparlanacaktır. Mutlaka güzel şeyler yapılacaktır mutlaka her şey daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum çünkü zor zamanlardan geçiyoruz ama bizim de ekip olarak inancımız tam. Herkesin tiyatroya olan ilgisini gösterebileceği zeminin tekrar sağlanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.