Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 Nisan coşkusu sınırlarımıza sığmadı

Subaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Subaşı’nın Bulgaristan, Makedonya ve Romanya’daki kardeş şehirlerde yaşayan çocuklarla online konferansta buluştu

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
23 Nisan coşkusu sınırlarımıza sığmadı

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede düzenlenen etkinlikler kapsamında Subaşı’nın Bulgaristan, Makedonya ve Romanya’daki kardeş şehirlerindeki çocuklarla Subaşılı çocukları düzenlenen online konferansta bir araya getirdi. Çocuklar birbirleri ile sohbet ederek bayramı kutlarken, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay da konferansla Subaşı’daki çocukların bayram sevincine eşlik eden öğrencilere hitap etti.

Canbay, konuşmasında Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan’ın önemine değinerek, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü. Bu meclis, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. Bu meclis, Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran meclistir. Bu meclis, çocuklarımıza bayram hediye eden meclistir. Atatürk, dünya çocuklarına bayram armağan eden tek liderdir. Türk çocukları da bu anlamda dünyada bayrama sahip olan tek çocuklardır. Bu bayramı sizlerle paylaşmak bizim için çok mutluluk verici. Kardeş şehirlerimizden katılan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte daha güzel bir dünya için çalışacağız” dedi.

Konferansta Subaşılı ve kardeş şehirlerden katılan çocuklar da hazırladıkları şiirleri okuyarak bayram coşkusunu paylaştılar. Oldukça keyifli geçen görüşmede çocuklar arasında kültürel alışveriş de sağlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.