Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YABİS, Sivas’ta zafer kazandı

Yalova'nın gururu Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü (YABİS), Sivas'ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. 2023 yılında Türkiye genel klasman master kategorisinde şampiyon olan kulüp, yeni sezonda da iddialı olduğunu göstererek Sivas'taki yarışmalardan zaferle döndü

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 00:52
Kaynak: Murat Can Aytemur
YABİS, Sivas’ta zafer kazandı

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü sporcuları, Türkiye Şampiyonası'nda zamana karşı ve yol yarışlarında toplam 6 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. 2 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük madalyası kazanan YABİS, Türkiye Şampiyonluğunu garantileyerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Altınova Belediyesi'nin destekleriyle yarışmalara katılan YABİS sporcuları, antrenör Metin Bektaş'ın nezaretinde çalışarak başarıya ulaştı. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Başkanı ve UCI lisanslı milli sporcu Harun Ertuğrul ise yaptığı açıklamada, "Bu başarılarımızda emeği geçen tüm destekçilerimize, özellikle Altınova Belediyesi'ne ve forma sponsorumuz Burak Denizcilik'e teşekkür ederiz" dedi.

Yapılan zamana karşı yarışında, 55+ yaş kategorisinde Zafer Yalın birinci olurken, Salih Bahadır Düner ikincilik kürsüsünde yer aldı. Aynı parkurda 60+ yaş kategorisinde İbrahim Kesman ise üçüncü oldu. Yapılan yol yarışında ise, 55+ yaş kategorisinde Zafer Yalın tüm rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti. Aynı kategoride yarışan Osman Şirin ise üçüncü oldu. Yine aynı parkurda 60+ yaş kategorisinde İbrahim Kesman üçüncülük madalyasına hak kazandı.

Kulüp Başkanı Harun Ertuğrul, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği etaplı ve puanlı yarışmalara katılmaya devam edeceklerini belirterek, Yalova ve Altınova’nın turizm açısından bisiklet sporuna elverişli bir konumda olduğunu, gençlere bisiklet sporunu sevdirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Ertuğrul, "YABİS, Türkiye’de artık bir marka olmuştur. Yalova ve Altınova için bu durum gurur vericidir. Başarılarımızın devamı için desteğe ihtiyacımız var. Bisiklet sporuna gönül verip katılımın artmasıyla, Yalova ve Altınova’dan birçok sporcu çıkaracağımıza ve milli formayı giyecek sporcu sayımızın artacağına eminim" dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.