Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Yalova’da kampa girdi

1-4 Haziran tarihleri arasında Yalova’da gerçekleştirilecek olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’na katılan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Yalova’da kampa girdi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Yalova’da kampa girdi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nın ilki bu yıl Türkiye’de düzenleniyor. 1-4 Haziran tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleşecek müsabakalarda son paralimpik oyunları şampiyonu ABD’nin yanı sıra Japonya, Türkiye ve Avustralya kupa için ter dökecek.

Organizasyon, A Milli Takım için 8-20 Ağustos tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na da hazırlık niteliği taşıyor.

Kıtalararası Kupa için heyecanlı olduklarını belirten A Milli Takım Antrenörü Remzi Sedat İncesu şu ifadeleri kullandı; “Tekerlekli sandalye basketbol dünya arenasında ilk 4 takım içinde gördüğümüz ve daima zirveyi zorlayan Basketbol A Milli Takımı, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek dünya şampiyonası öncesinde tekerlekli sandalye basketbolun en önemli ekollerini ve kendi kıtalarının en iyi takımlarıyla karşılaşacak. Önceki yıllarda Japonya’da düzenlenen kulüpler kıtalararası şampiyonasını, bu yıl milli takımlar düzeyinde Türkiye’de düzenliyoruz. Mini bir dünya kupası niteliği taşıyan bu turnuvayı ülkemize kazandırmak ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlerleyen günlerde

Hollanda Rotterdam’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda final oynayarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılım hakkı kazanmayı hedefliyoruz.”

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.