Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sagiv Jehezkel kimdir? Kontratı iptal edildi mi? Serbest bırakıldı mı? Sagiv Jehezkel olayı nedir, neden gözaltına alınmıştı?

Geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig kapsamında oynanan Trabzonspor ve Antalyaspor maçında Antalyaspor’un İsrailli Futbolcusu Sagiv Jehezkel’in attığı golün ardından kameralara gelerek gösterdiği bileğinde yazan yazı olay yarattı. İsrail’e destek mesajı yazdığı bileğini kameralara göstermesinin ardından büyük tepkiye neden olan futbolcu maçın ardından gözaltına alınmıştı. Sınır dışı edildiği açıklanan futbolcunun son durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki, Sagiv Jehezkel kimdir? Kontratı iptal edildi mi? Serbest bırakıldı mı? Sagiv Jehezkel olayı nedir, neden gözaltına alınmıştı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 15:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Sagiv Jehezkel kimdir? Kontratı iptal edildi mi? Serbest bırakıldı mı? Sagiv Jehezkel olayı nedir, neden gözaltına alınmıştı?

Türkiye günlerdir Antalyaspor ve Trabzonspor maçında yaşanan olayı konuşuyor. Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Jehezkel, maçta attığı golün ardından kameralara yaklaşarak gösterdiği sevinç büyük tepkilere neden oldu. Jehezkel, attığı golden sonra el bileğindeki bulunan yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başlangıç tarihi olan 7 Ekim 2023 gününün yer alması ve Davut yıldızının bulunması, büyük tepkilere yol açtı. Maçın ardından futbolcu gözaltına alındı. Peki, Sagiv Jehezkel kimdir? Kontratı iptal edildi mi? Serbest bırakıldı mı? Sagiv Jehezkel olayı nedir, neden gözaltına alınmıştı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Türkiye günlerdir İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’in maç esnasında yaptığı gol sevincini konuşuyor. Antalyaspor futbolcusu Jehezkel maçın 68. dakikasında attığı golün ardından kameralara yaklaşarak bileğinde yazan yazıyı gösterdi ve gol sevinci yaptı. Jehezkel’in bileğinde bulunan yazıda. İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı tarih olan 7 Ekim 2023 günü ve Davut yıldızı bulunuyordu.

“100 gün, 7 Ekim” yazısı ve Davud Yıldızı bulunan bileğini kameralara gösterdikten sonra kısa sürede sosyal medyada gündem olan Jehezkel’e tepkiler çığ gibi büyüdü. Maçın ardından futbolcu polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan İsrailli futbolcu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsrailli futbolcu ile kulübü Antalyaspor, "İdeolojik propaganda" nedeniyle PFDK'ye sevkedildi. İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Olayın ardından Antalyaspor da futbolcunun sözleşmesini feshetmek için UEFA ve FIFA ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe konuya ilişkin, "FIFA ve UEFA nezdinde 4'lü görüşme gerçekleştiriliyor. Sözleşmesiyle ilgili son durum yarın netlik kazanacak. Antalyaspor siyaset üstü bir kurumdur. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi.

İfadesinin ardından serbest bırakılan futbolcunun son durumu hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanan olayın ardından İsrailli Futbolcunun Türkiye’den sınır dışı edilmesi üzerine İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant tepki gösterdi. Gallant X sosyal medya hesabı üzerinden, "Bir yıldan kısa süre önce Türkiye'de deprem meydana geldiğinde, harekete geçen ve pek çok Türk vatandaşının hayatını kurtaran yardımı ulaştıran ilk ülke İsrail'di. Futbolcu Shagiv Yehezkel'in skandal biçimde gözaltına alınması ikiyüzlülüktür ve nankörlüktür. Türkiye, eylemleriyle, Hamas'ın icra kolu gibi hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada Sagiv Jehezkel’in ülkemizden ayrıldığı ifadeleri kullanılmıştı “sınır dışı” ifadesine yer verilmemişti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.