Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova’ya İkinci Bir Üniversite Getireceğiz”

CHP Yalova 1. sıra milletvekili adayı Tahsin Becan, 14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimlerde milletvekili seçilmesi halinde Yalova’ya ikinci bir üniversite kurulması için çalışacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Yalova’ya İkinci Bir Üniversite Getireceğiz”

Becan, Yalova Üniversitesi’nin 20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde hak ettiği akademik seviyeye ulaşamadığını ve şehrin gelişmesine katkı sağlayamadığını belirtti. Becan, “Yalova 3 büyük metropolün ortasında yer alan bir şehir olmasına rağmen üniversitemiz maalesef hala akademik çalışmalarla bir çözüm üretememiştir. Oysa bu 3 metropol sayesinde ulaşım avantajları olan bir ildir. Bu avantaja rağmen hala il için proje geliştirmekte zorlanmaktadır” dedi.

Becan, yeni rektörden umutlu olduğunu ve kendisiyle diyalog kurduklarını ifade ederek, “Ancak Yalova ikinci bir üniversiteyi de hak etmektedir. Bu özel, devlet veya vakıf üniversitesi olabilir. Ama şuna söz veriyorum ki; milletvekilliği yemin töreninden sonraki ilk icraatımız bu olacaktır. Diğer adayımız sayın Mehmet Gürel ile bu konuda fikir birliğindeyiz. Çünkü ikimizin de hedefi sadece CHP’nin değil, tüm Yalova’nın milletvekili olarak Yalova’nın gelişmesi için halkımız için çalışmaktır” diye konuştu.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.