Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova’nın trafik sorununu çözeceğiz”

CHP Yalova Milletvekili adayı Tahsin Becan ilin geleceğine doğrudan etki edecek projelerini kamuoyu ile paylaşmayı sürdürüyor. Becan, milletvekili seçildiğinde ilin trafik sorununun çözümünden ucuz deniz ulaşımına ve temiz enerjiye kadar birçok konuda atacağı adımları birbiri ardına sıraladı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Yalova’nın trafik sorununu çözeceğiz”

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Yalova Milletvekili adayı Tahsin Becan, ilin sorunlarının çözümüne yönelik projelerini de kamuoyu ile paylaşıyor. Bu çerçevede Yalova’da adeta kronikleşen trafik sorununa yönelik açıklamada bulunan Becan, bu sorunu ilin değişik yerlerine yapılacak otoparklarla aşacaklarını ifade etti. Becan, “Yalova yıllardır çözülemeyen yıllar içerisinde pansuman önlemlerle kısa süreli rahatlatılsa bile adeta kronikleşen bir trafik sorunu yaşıyor. Bu konunun ildeki parklanmalardan kaynaklandığı aşikâr. Bunun için şehre yeni otoparkların kazandırılması lazım. Biz de şehrin muhtelif yerlerinde otoparklar oluşturulması için çalışmalar yapacağız. Fakat bu otoparklar uygun fiyatlarla vatandaşlara hizmet verecekler. Aksi halde vatandaşlar bu parklara araçlarını koymak yerine yol kenarlarına park etmeyi seçiyor. Bu da sorunu doğuran en temel unsurlardan birisi. Ayrıca ilimizde bisiklet yollarının da arttırılması gerektiği kanaatindeyim. Vizyonlu şehirlerin hepsinde bisiklet yolları oldukça fazla planlanmış durumda. Halkımızın rahat bir şekilde bisiklet kullanabileceği caddeler oluşturmalıyız. İlimizin trafik sorununu atılacak bu iki adımla çözebileceğimize inanıyoruz” dedi.
“YADO mutlaka kurulmalıdır”
Yalova’nın deniz ulaşımını etkin kullanan illerden birisi olduğuna dikkat çeken Becan, bu anlamda Yalova-İstanbul arasında yolcu taşımacılığı yapan İDO’nun fahiş fiyat politikasını da eleştirdi. Yalova’nın mutlaka kendi deniz ulaşım ağına kavuşturulması gerektiğini dile getiren Becan, “Yalova ve İstanbul arasında en önemli ulaşım vasıtası deniz yollarında çalışan gemiler. Ancak İDO seferlerindeki bilet fiyatlarının yüksekliği vatandaşların belini büküyor ve ciddi şekilde tepki görüyor. Biz ilimizin kendi deniz ulaşım ağına kavuşturulması gerektiğini savunuyoruz. Adı Yalova Deniz Otobüsleri İşletmesi (YADO) olacak bir şirketin kurulması ve Yalova-Adalar, Yalova-İstanbul arasında sefer gerçekleştirmesi çok önemli. Yalovalılar çok iyi bilir eskiden Yalova ve Adalar arasında deniz yolu çok etkili kullanılırdı. Ancak günümüzde maalesef bu yol artık yok. Adalara gitmek isteyenler önce İstanbul’a geçmek ve oradan da Adalara geçmek zorundalar. Adalar-Yalova deniz ulaşımının yeniden sağlanması için adımlar atacağız. Bunun Yalova’nın turizmine de, Yalova’nın ve vatandaşın ekonomisine de katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.
“Temiz enerjiye yönelik projeler üreteceğiz”
Yalova’nın doğası, tarihi ile yemyeşil bir turizm kenti olduğuna vurgu yapan Becan, bu çerçevede Yalova’nın temiz enerji kaynaklarını kullanan vizyoner kentler arasına girmesi için de adımlar atacaklarını ifade etti. Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin kullanımını önünü açacak projeleri hayata geçirmek istediklerini de söyleyen Becan, “Temiz enerjiyi de ilimiz açısından çok önemsiyoruz. Avrupa ve Amerika’da bu anlamda çok ciddi teşvikler ve destekler var. Biz Yalova’nın da enerjisini güneşten ve rüzgardan sağlayan bir ile dönüşmesini çok istiyoruz. Özellikle üretim sektörünün en büyük gider kalemi enerji giderlerinden oluşuyor. Üretim sektörümüz için de temiz enerji kaynaklı özel projeleri oluşturacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.