Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALOVA’DA SEÇİM TAM BİR GÜVEN ORTAMINDA GERÇEKLEŞECEK”

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile ilgili olarak Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında bir seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Buradaki toplantıda konuşan Vali Erol, Yalova’da seçimin güven, huzur ve demokrasi ortamında geçmesi için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 01:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YALOVA’DA SEÇİM TAM BİR GÜVEN ORTAMINDA GERÇEKLEŞECEK”

Yalova seçim güvenliği toplantısı Yalova Valiliği toplantı Salonu’nda Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi. Burada seçim güvenliği ile ilgili sunumu Yalova Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Cemil Kocabaş gerçekleştirdi. Burada seçim propaganda süreci, oy kullanma işlemleri esnasında uyulacak olan kurallar ve seçim yasakları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren Kocabaş, Yalova’da 24 partinin seçime girdiğini ve tüm partilerin de milletvekili adaylarının olduğunu söyledi.

Sunumda seçim propaganda süreci, oy kullanma işlemleri esnasında uyulacak olan kurallar ve seçim yasakları hakkında şu ana başlıklara yer verildi, “14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. Yalova’da 594 sandıkta toplamda 204 bin 786 seçmen oy kullanacak. Seçim günü 06.00-24.00 saatleri arasında alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm toplu eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek2. Seçim günü saat 18.00’dan sonra düğünler yapılabilecek. Seçim günü saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak2. 18.00-21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00’dan sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs’ta da uygulanacak”
“Gerekli tüm önlemleri aldık”
Sunumun ardından konuşan Yalova Valisi Muammer Erol ise Yalova’da seçimin tam bir güven ortamında geçeceğine inandığını söyledi. Seçim sürecinde bine yakın güvenlik personelinin görev alacağını da ifade eden Erol, “Yalova’da aldığımız tedbirler ortada. Bu tedbirlere bakarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri tam bir güven ortamında geçecek. Bu çerçevede bine yakın güvenlik gücü Yalova’da görev alacak. Ayrıca bugüne kadar Yalova’da gerçekleşen seçimlere bakıldığında da burada bir kültür var. Seçime giren partiler her zaman birbirlerine bir hoşgörü ile davranmışlar. Bütün bu doneleri bir araya getirdiğimizde de Yalova’da seçimin güven, huzur ve demokrasi ortamında geçeceğini söyleyebiliriz. Biz gerekli tüm önlemlerimizi aldık” dedi.
Devlet Bahçeli Yalova’ya gelecek
Yalova Valisi Muammer Erol seçim propaganda süreci içerisinde Yalova’ya gelmesi kesinleşen tek genel başkanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi. Vali Erol Bahçeli’nin 06 Mayıs 2023 tarihinde Yalova’da olacağını ve Yalovalılara düzenlenecek mitingde hitap edeceğini dile getirdi.

HABER/Hilal Baldemir

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.