Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP Hatay cephesinde şok gelişme! İşte destekleyecekleri parti

Türkiye İşçi Partisi Hatay’da aday olarak eski futbolcu Gökhan Zan’ı göstermişti. Fakat Zan’a ait bir ses kaydıyla parti içinde adeta deprem yaşandı. AKP Partili bir isimle para karşılığı adaylıktan çekilmek için pazarlık yapan Gökhan Zan ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından TİP tarafından adaylıktan alınmıştı. Zan, her ne kadar iddiaları reddedip ses kayıtlarının montaj olduğunu söylese de TİP kriminal incelemede ses kaydının gerçek olduğunu öğrendi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Hatay’da seçime giremeyecek TİP destekleyecekleri adayları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 11:36
Kaynak: Hilal Baldemir
TİP Hatay cephesinde şok gelişme! İşte destekleyecekleri parti

Yerel seçimlere kısa bir süre kala bir bombada Türkiye İşçi Partisi’nde patladı. Hatay adayı Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ortalık adeta karıştı. Ses kaydından AKP’li olduğu bilinen bir aracıyla adaylıktan çekilme karşılığı 3 milyon dolar ve TRT’de spikerlik anlaşması yapan Gökhan Zan ivedilikle parti tarafından adaylıktan alındı.

Olay sonrası açıklama yapan Gökhan Zan ses kaydının montaj olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek seçimlerden çekilmeyeceğini söyledi.

Öte yandan büyükşehirden adayını çeken Türkiye İşçi Partisi’nin seçimlerde kimi destekleyeceği büyük merak konusu olmuştu.

DEM Parti ve EMEP desteklenecek

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri DEM Parti ve EMEP'in adaylarını destekleme kararı aldığını duyurdu.

İttifak bileşenlerinden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) adayı Perihan Pakize Sinemillioğlu'yken, EMEP Partisi'nin adayı ise Halil İmrek.

CHP’nin Hatay’da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday göstermesi kentte büyük tepki ile karşılanırken Hatay’da seçim sonucu en çok merak edilenler arasında.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.