Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Siyaset kavga değil, hizmet işidir”

Memleket Partisi Yalova Milletvekili adayı Ertan Şener, vatandaşları siyasete katılmaya ve siyasi partilere üye olmaya davet etti. Şener, siyasetin bir meslek değil, bir hizmet aracı olduğunu söyledi ve siyasi nezaketin önemini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Siyaset kavga değil, hizmet işidir”

Memleket Partisi Yalova Milletvekili adayı Ertan Şener, vatandaşlara seçim dönemleri dışında da siyaseti takip etme, siyasi partilere üye olma ve siyaseti şekillendirme çağrısında bulundu. Şener, bir çağrıyı da “Siyaset kavga değil, hizmet işidir” diyerek, siyasi rakiplerine yaptı. Şener, Memleket Partisi’nin ülkenin her yanında gönüllü̈ olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucunda doğduğunu ve siyasete inancını yitirmiş, siyasetten dışlanan herkes için bir umut olduğunu söyledi.

“Siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir hizmet aracıdır” diyen Şener, “Herkesin siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın gençlerimizin siyasi partilere üye olmasını, katılım sağlamalarını isterim. Hangi parti olursa olsun üye olmalarını, sadece seçim zamanlarında değil, normal zamanlarda siyasetin içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Böylece siyaseti ve siyasi partileri şekillendirebilirler. Siyaset kavga değil, hizmet işidir. Ben belediye başkan adayı olduğum dönemde 36 yaşındaydım. O seçimdeki rakiplerim olan abilerimle hala görüşürüz, aramız çok iyidir. O bir hizmet yarışıdır. Seçimlere girersiniz kendinizi anlatırsınız, halkı ikna ederseniz, halk da size inanır ve güvenirse, destek verir size seçilirsiniz. 5 sene size verilen yetkiyle görevinizi yaparsınız. Ondan sonra da kendi mesleğinize dönersiniz. Siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir hizmet aracıdır. Onun için ben hiç kimseye niye o partidesin, niye adaysın demem. Denilmesini de doğru bulmam. Partilerin, yöneticilerin, adayların yaptıkları açıklamalarda siyasi nezakete dikkat etmelerinde fayda vardır. Doğru bulmadığımız işleri ve açıklamaları eleştiririz, tabi ki onlar da bizi eleştirebilirler. Siyasette eleştiri ve eleştiriye saygının olması gerekir. Eleştiri de kişiselliğe dokunmadan görüşler ve işler açısından olmalıdır” dedi.

Şener sözlerini şöyle noktaladı; “Siyasetimi hep bu ilkeler çerçevesinde yaptığım için kavgadan uzak, hizmet odaklı ve kucaklayıcı bir çizgim oldu. Böyle de devam edeceğim. Ben kavga etmek değil, hizmet etmek için siyaset yapıyorum. Bugüne kadar aldığım tüm görevleri de işleri de en iyi şekilde yerine getirdim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.