Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“PKK, HİZBULLAH VE FETÖ'NÜN BİRLİKTE SALDIRDIĞI TEK KİŞİ BENİM”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Yalova’yı ziyaret ederek miting düzenledi. Hakkındaki iddialara yanıt veren İnce, vaatlerini açıklamasının ardından seçimlerde hemşehrilerinden destek talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“PKK, HİZBULLAH VE FETÖ'NÜN BİRLİKTE SALDIRDIĞI TEK KİŞİ BENİM”

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'da bir miting düzenledi. Sahneye eşi Ülkü İnce ile birlikte çıkan Muharrem İnce, Yalovalıları selamladı. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İnce, cumhuriyet tarihinde en çok iftira atılan ve hakkında sahte dekont düzenlenen kişi olduğunu söyledi.
Hakkında atılan iddialara yanıt verdi
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı İnce, mitinginde sözlerine ilk olarak şu sözlerle başladı; “2018’de yaptığımız mitingleri cumhuriyet tarihi boyunca geçen olmadı. Cumhuriyet tarihinde bana atılan iftira kadar hiç kimseye atılmadı. Hem PKK’nın hem FETÖ’nün hem Hizbullah’ın birlikte saldırdığı tek kişi Muharrem İnce. Bir siyasi partiye 223 bin liradan fazla para yardımı yapılamaz. Bunu bilmelerine rağmen her gün sahte dekontlar yayınlıyorlar. Kim yapıyor bunu? FETÖ’cüler. Kim yayıyor? Benim eski arkadaşlarım. O FETÖ orduyu dağıttı, AKP ortaklık yaptı. 15 Temmuz’dan sonra ayrıldılar, şimdi bana saldırıyorlar. Muharrem İnce diz çökmez, Muharrem İnce haklı çünkü. Terör örgütlerinden medet umanlar utansın. Ben bu ülkenin helal lokma yiyenlerinin oyunu istiyorum. Bu ülkede meclisi bombalayanların oyunu istemiyorum. Polis arabasına kurşun atanların oyunu istemiyorum. Oy böldüğüne dair iddialara yanıt veren İnce, Ecevit’e de bölücü dediler, oyları bölüyorsun dediler, yoluna devam etti ve 2 kere başbakan oldu. Ecevit’e bölücü diyenler 60 senedir hiçbir şey olmadı.”
“Kızılay başkanını görevden alacağım”
İnce sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; “Bundan tam 99 yıl önce. Şu karşıda gördüğünüz binanın olduğu yerde, bir mayıs ayında benim dedelerim orada çadırda kalmışlar. Selanik’ten geldiklerinde. Kızılay’ın çadırında kalmışlar. O zaman Kızılay namuslu. Çadır satmıyor, bedava veriyor. 99 yıl sonra bir mayıs ayında buradan sesleniyorum. 99 yıl önce burada Kızılay’ın çadırında kalan dedeme bedava çadır veren Kızılay, Maraş’ta, Antep’te, Adıyaman’da, Hatay’da çadır sattı. İlk işim ne biliyor musunuz? Seçilir seçilmez Kızılay başkanını görevden alacağım.”
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nı hedef aldı
İnce, iktidar partisini ve muhalefet partilerini hedef alarak şu sözleri kaydetti; “21 yıllık bir iktidar var. Tek başına her yetkiyi almış. Bakanları o belirliyor. Anayasayı değiştirmiş. Her şey onun elinde. Ama başarısız. Ekonomiyi batırmış. 1.60’dan aldığı doları 20 liraya çıkardı. Hayvancılığı bitirdi. Eğitimi çökertti. Yargı, adalet dağıtmıyor. Medya susmuş. Liyakati bozmuş. Toplumu kutuplaştırmış. Sınırlar kevgire dönmüş. Sokaklar Suriyeli dolu. 21 yılda yaptı bunları. Bu 21 yılın 18 yılında Davutoğlu ile Babacan yanındaydı. Erdoğan bu sorunları çözemez. Erdoğan’ın eskileri ile Kılıçdaroğlu da çözemez. Suriyelileri gönderecekmiş Kılıçdaroğlu. Suriyeliler buraya gelirken Davutoğlu başbakan değil miydi? O zaman o da gönderemez. Muharrem İnce gönderecek. 418 milyar dolar para çalınmış, onu geri alacakmış. O paralar çalınırken, Ali Babacan ekonominin başında değil miydi? Ali Babacan’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacaksın. Dokunulmazlık sahibi olacak.”
“Erdoğan gerçekler ile arasına mesafe koymuş”
İnce, CHP listelerinden seçime katılan DEVA, Saadet, Gelecek Partileri hakkında iddiada bulunarak, “Deprem diye bir problemimiz var. Bir büyük deprem daha kapıda. 7 milyon bağımsız bölümün yenilenmesi lazım. Güvenli kentler yaratmamız lazım. Bunun için de akıl lazım, bilim lazım. Erdoğan gerçekler ile arasına mesafe koymuş. Akılla arasına mesafe koymuş. Mecliste HDP olacak, AKP içindeki Atatürk ve cumhuriyet ile problemleri olan kişiler olacak. CHP listelerinde 77 DEVA’lı, Saadet’li, Gelecek’li var. Yani CHP’lilerin oyları ile seçilip, pazartesi günü istifa edip, DEVA’ya, Saadet’e, Gelecek’e geçecekler. Bunların AKP’ye geçmeyeceğinin garantisini kim verebilir? Onun için Memleket Partisi, Türkiye’nin sigortasıdır” dedi.
Seçim vaatlerini açıkladı
İnce, Yalova halkından seçimlerde destek talebinde bulundu ve şu sözler ile vaatlerini açıkladı; “Bana oyları bölüyorsun diyenler, sizde hiç vicdan yok mu? Siz Sadullah Ergin’e nasıl oy vereceksiniz? Sadullah Ergin’e oy veren Atatürkçü olamaz. İzmir’de 1. sıra adayı Yüksel Taşkın ne diyor? Kemalizm ırkçılıktır. Bunu diyen adama oy vereceksiniz, Muharrem İnce’ye laf edeceksiniz. Hadi oradan. Benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınızı tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Çocuklarınıza iş bulacağım. Konutları dönüştürüp, depreme dirençli alanda hep birlikte yaşayacağız. Biz milli gelirin yüzde 2’sini tarıma, yüzde 5’ini AR-GE’ye ayıracağız. Yabancılara konut satışını hemen yasaklayacağız. Pasaportumuzun değeri olacak. Merkez Bankası bağımsız olacak. Tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğiz. Türkiye’yi ayağı kaldıracağız.”
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşadığı saldırıyı da kınadı. Ardından Memleket Partisi Yalova Milletvekili Adayları Ertan Şener, Fatih Elönü ve Barış Emre Eş’i sahneye davet etti. İnce, mitingin ardından Fatih Caddesi ve Gazipaşa Caddesi üzerinde parti destekçileri ile birlikte yürüyüş yaparak Yalova halkını selamladı.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.