Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Meliha Akyol Kadın Liderler Toplantısına katıldı

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kadın Liderler Toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 03:03
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Milletvekili Meliha Akyol Kadın Liderler Toplantısına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ofisi işbirliğinde düzenlenen Kadın Liderler Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. 2 gün süren programa Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un yanı sıra siyasi partilerden kadın milletvekilleri, UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin yetkilileri, çeşitli ülkelerden milletvekilleri ile üniversitelerden sunum yapmak üzere akademisyenler katıldı. 6 ana başlık üzerinde gerçekleşen oturum ve sunumların yer aldığı toplantının açılış konuşmasını TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan yaptı.

“Kadınlar eğitimde oldukları nispette ekonomide de var olacak”

Siyasette ve liderlikte daha fazla kadınının temsili hususunda çalışmak amacıyla bir arayab geldiklerini aktaran TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan, “Kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışılırken, aynı zamanda kadınların her alanda güçlendirilmesi hususu üzerinde de durulmasını savunuyoruz. Çünkü kadınlar eğitimde oldukları nispette ekonomide de var olacaktır. Kadınların üretim sürecinde yerlerini almalarını sağlayabilirsek, iş dünyasına katılımları kendiliğinden gelecektir. Kadınlar eğer bürokraside ben varım diyebilirlerse siyasete katılımları arkadan gelecektir.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.