Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçbirliği Aynı Soruları Yeniden Yöneltti

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekili adaylarına sorular soran Yalova Güç Birliği Federasyonu seçimlerin tamamlanması sonrasında milletvekili seçilen Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol ve Tahsin Becan’a bu soruları yeniden yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Güçbirliği Aynı Soruları Yeniden Yöneltti

Yalova Güç Birliği Federasyonu üyeleri, düzenledikleri kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Federasyon Başkanı İlhami Başkan, 14 Mayıs 2023’te yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrasında Yalova Milletvekili seçilen Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol ve Tahsin Becan’a görevlerinde başarılar diledi. Ardından 14 Mayıs öncesinde adaylara yöneltilen soruları yeniden milletvekili seçilen isimlere yönelten Başkan, “Bizler Yalova’nın sorunlarını çözmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu amaçla federasyonumuzu ziyaret eden adaylara teşekkür ediyoruz. Bölgemizin ve kentimizin sorunlarını ancak ortak akıl ile çözebiliriz” dedi.

Başkan ayrıca ziyarete gelen adaylar dışında federasyonun başlatmış olduğu “Yalova’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı seminerler dizisindeki bilgiler ve Federasyon Danışma Kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucunda; Yalova kamuoyu ile paylaşmak istedikleri soruları özellikle milletvekili seçilen isimlere de yöneltti.

Başkan, şu soruları kamuoyu ve milletvekilleri ile paylaştı; “2035 yılında kent nüfusunun 1.000.000 olacağı öngörülen çevre düzeni planlarına göre Yalova şehrinin içme suyu, atık suyu, çöp depolama alanları, Yalova şehir mezbahanesi, hayvan bakım evi tesisleri ve bunlara ilişkin projeler hazırlanmış mıdır? Yatırım programında yer almaktadır mı? Yalova’da imar planlamaları teknik çalışmalar dikkate alınarak halkın ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmakta mıdır? Deprem riski taşıyan Yalova’da kentsel dönüşüm ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planı nedir? Yalova ve çevresinin toprak ve deniz kirlilik raporları düzenli olarak açıklanacak mı? Turizm kenti Yalova’da turizm mastır planı yapıldı mı? Yalova merkezinde kent ormanı oluşturulacak mı? Ormanlarımızın ve su kaynaklarımızın kirlilikten korumasına yönelik tedbir yeterli midir? Büyük marketlerin şehir dışına taşınması veya yeni imar planlarında şehir dışına planlanması dikkate alındı mı? Yıllardır sürüncemede bırakılan belki de çevre yolu olmayan tek il özelliğini taşıyan ilimizdeki Yalova Çevre Yolu Projesi Çınarcık-Bursa yolu bağlantısı ne zaman başlayacak ve bitecek? Yalova turizmi için son derece önemli olan Yalova-Armutlu Devlet Karayolu ne zaman tamamlanacak? Türkiye’nin en uzun sahil şeridi olan Yalova’da Çiftlikköy-Yalova Merkez-Koruköy-Çınarcık turistik sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projesi var mıdır? Yalova- Adalar yolcu taşıma hatlarının geliştirilmesi için çalışma neden yapılmıyor? Çevremizdeki ilçe ve beldelere de ilave hatlar konularak deniz ulaşım ağı oluşturulmalı ve deniz taşımacılığı rekabeti olmalı ve ücretlerin muhakkak belli bir seviyeye getirilmesi konusunda çalışmalar yapılmakta mıdır? Denizi ve kaplıcası ile ülkemizin ilk turizm merkezi ilan edilmiş ancak bu özelliği zaman içerisinde Ege Bölgesi’ne, Antalya ve Afyon’a kaptıran Yalova’nın yeniden turizm merkezi ilan edilmesi, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve özel sektör iş birliği ile turizm seferberliği ilan edilmesine yönelik turizm master planı var mıdır?

Başkan, bu sorulara cevap verilmesini beklediklerini ifade ederek, “Yalova’nın ekonomik, sosyal, kültürel, turizm ve sanayi alanlarında gelişmesi için tüm şehrin el ele vererek güçlerini birleştirmelidir. Bizler de federasyon olarak bu sürece katkı sunmaya hazırız.”


HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.