Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Biz bu seçimin kaybedeni değiliz”

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, İYİ Parti’nin artık en güçlü iktidar alternatifi olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarını da değerlendiren Kendir, “Bu seçimin kaybedeni biz değiliz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Biz bu seçimin kaybedeni değiliz”

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile ilgili ilk kez konuşan ve net cümleler kuran İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili de ipuçları verdi. Seçimin kaybedeninin İYİ Parti olmadığını dile getiren Kendir, “Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerini geride bıraktık. Ama şunu açık gönüllülükle söyleyebilirim ki biz seçimin kaybedeni değiliz. Biz çıkan oyların dağılımına baktığımızda halkımızın bizi artık iktidar alternatifi olarak gördüğünü biliyoruz. Bugün AK Parti olmadığında yerine İYİ Parti olacaktır. Bu çok nettir. Seçimi kaybetmedik ama kazandığımızı da düşünmüyorum. Bu nedenle de önümüzdeki yol haritalarını belirlemeye çalışıyoruz. 1 milletvekili çıkartmayı isterdik. Buna sahip olamadık. Ama ileriye baktığımızda bundan sonraki seçimde en az 1 milletvekilini İYİ Parti’nin çıkartacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Seçim ittifakları seçim zamanı yapılır. Seçim ittifakı bitmiştir. Önümüzdeki seçimlerde ne olur ya da nasıl olur o zaman gelince belli olur. Ama biz İYİ Parti olarak kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir partiyiz. Şu anda herhangi bir partiyle ittifakımız da yoktur” dedi.
“Aday olun dedik cesaret edemediler”
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a adaylık çağrısı yaptıklarını da hatırlatan Kendir, “Ama seçimlere gelirsek haklı çıkmaktan bile hicap duyduğumuzu söylemek mümkün. Herkes Sayın Meral Akşener’in doğruyu söylediğini gördü. Ama sayın genel başkanımız bunu bile dillendirmeyecek kadar naif bir insan. Genel başkanımız halktan gelen sesi iyi duydu ve o nedenle de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la bu seçime girilmesi gerektiğini dillendirdi. ‘Aday olun” dedi. Ama ikisi de bu işe cesaret edemediler. O zaman seçimin kaybedilmesinin altında birileri kalacaksa biz kalmayız. Genel başkanımız sürekli bir seçenek sundu. ‘Bu sitemden memnun değiliz. Halkta karşılığı olan kişilerle bu seçimi kazanabiliriz’ dedi. Bundan sonra biz de kendi yolumuza bakacağız” şeklinde konuştu.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.