Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BECAN VE İMAMOĞLU YALOVA’DA BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu ve CHP Yalova Milletvekili Adayı Tahsin Becan 25 Nisan Salı günü Yalova’da gerçekleşen halk buluşması vesilesiyle bir araya geldi. İmamoğlu ve Becan buluşmasının odak noktası Yalova’nın kısa süre içerisinde kalkındırılması idi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 07:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
BECAN VE İMAMOĞLU YALOVA’DA BİR ARAYA GELDİ

Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı döneminde başlattığı ve hâlen çalışmaları devam eden projelerle tanınan Becan; Yalova’nın sanayi ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda öne çıkan bir şehir hâline gelmesini amaçlıyor. Yalova’yı sağlık turizmi alanında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasına sokmak ve engelli bireyler için tatil köyleri inşa etmek Becan’ın turizm alanındaki öne çıkan projelerinden. Sosyal nitelik taşıyan çalışmalar arasında ise gençlerin faydalanabileceği kültür ve sanat merkezlerinin sayısını çoğaltmak, devlet konservatuarı ve spor akademisi açmak var. Becan, Türkiye’nin en büyük şehrine belediye başkanlığı yapan İmamoğlu ile de hem bu çalışmalar hem de Yalova’nın gelişimine destek olacak yeni projeler üzerine konuştu. Deneyimlerin ve fikirlerin paylaşıldığı buluşmada projelerin yanı sıra ortak sorunlara dair çözüm önerileri de tartışıldı. Birbirine oldukça yakın konumda bulunan İstanbul ve Yalova arasında kurulacak iş birliğinin önemi de söz konusu buluşmada vurgulandı.
Becan, İmamoğlu İle olan görüşmesine dair fikirlerini aktardı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile olan görüşmesine dair Tahsin Becan şunları aktardı: “İstanbul’un yanı başında bulunan Yalova, Marmara Bölgesi için oldukça büyük öneme sahip bir şehir; ancak şimdiye dek kentin sahip olduğu potansiyel yeteri düzeyde kullanılabilmiş değil. İstanbul gibi her anlamda gelişmiş bir şehre komşu olmanın getirdiği avantajları da kullanarak Yalova’nın ülkemizin parlayan yıldızı hâline gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu konular hakkında büyükşehir belediye başkanımızın fikirlerini ve deneyimlerini dinlemek bizim için oldukça kıymetliydi.”
CHP Yalova 1. sıra milletvekili adayı Becan sözlerine “Sayın İmamoğlu’nun da söylediği gibi özellikle turizm konusuna yoğunlaşacağız. Örneğin İstanbul ve Adalar ile Yalova arasında sefer yapacak Yalova deniz otobüsü hem yerli hem de yabancı turistlerin tatil rotasında kolayca yer almamızı sağlayacaktır. Ayrıca deniz suyunun ısıtma amacıyla kullanılması gibi yenilikçi projelerimiz ile devlet konservatuarı ve spor akademisi gibi sosyal planlarımız da mevcut” şeklinde devam etti.
İmamoğlu: Yalova’da acil 2 görevimiz var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu ise halk buluşmasında Yalova’ya dair şunları söyledi: “Burada acil 2 görevimiz var. Yalova’nın tekrar çok değerli bir biçimde tanıtıldığı, dünyanın vitrinine konulacak güzelliğinin yansıtıldığı, İstanbul’la da paslaşan bir karakterde tekrar Yalova’yı turizm şehri yapacağız. İkinci önemli konu, İstanbul’la bu şehri bekleyen Marmara depremine karşı Yalova’yı çok güçlü ve hazır bir hâle getireceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.