Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AK Parti tek başına yüzde 40 oy alıyor”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, yapılan anketlerin gerçekleri net olarak gösterdiğini söyledi. Güçlü, AK Parti’nin tek başına yüzde 40 ile yüzde 42 oy oranına sahip olduğunu kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“AK Parti tek başına yüzde 40 oy alıyor”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, seçim süreci, adaylar ve yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’nin güçlü bir şekilde yeniden ülkenin başına geleceğini belirten Güçlü, özellikle yatırımlara vurgu yaptı. Hedeflerinin 3 milletvekili çıkartmak olduğunu söyleyen Güçlü, “Yalova 3 milletvekili çıkardığında elbette ki Cumhurbaşkanımızın ilimize bakışı da değişecek. Ama şuna herkes emin olsun seçimden sonra AK Parti’nin yeni döneminde Yalova kaldığı yerden ihtiyaç duyduğu büyük yatırımları almayı sürdürecek. Yalova’nın yıllardır en büyük ihtiyaçlarından birisi olan içme suyu altyapısı değişecek. Bunu Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk da her defasında ısrarla vurguluyor. İl merkezi ve ilçelerimize nasıl yatırımlar geleceğine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Yalova bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi yatırımlar alacak ve modern bir il haline gelecek. Yalova halkımız da ilimize yapılan yatırımlardan son derece memnun. Gittiğimiz her yerde halkımızın ilimize getirilen hizmetlerden dolayı memnuniyeti ile karşılaşıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, Yalova her alanda ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları fazlasıyla alacak” dedi.
Yapılan anketlerin gerçekleri net olarak gösterdiğini ve ortaya koyduğunu söyleyen Güçlü, AK Parti’nin tek başına yüzde 40 ile yüzde 42 oy oranına sahip olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı üyesi diğer partilerin de oyları eklendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğinden hiçbir şüphe olmadığını belirtti. Güçlü, “Yaptırılan anketler var. Bu anketlerde Cumhur İttifakının oy oranı diğer partiler birleştiğinde aldığı yüzde 42 ve 45 bandındaki oy oranından daha fazla. Bizim yaptırdığımız anketlerde sadece AK Parti’nin oy oranı yüzde 38 ve 42 aralığında değişiyor. Şimdi bu rakamlara bakıldığında AK Parti’nin güç kaybettiğini söylemek mümkün müdür? Diğerlerinin toplamının oy oranına sadece AK Parti ulaşıyor. Buna Cumhur İttifakı üyesi diğer partilerin oy oranları dahil değil. Halen muhalefetin bunca karalama politikasına rağmen halkın gönlündeki parti AK Partidir” şeklinde konuştu.  
Millet İttifakı’nı oluşturan partiler arasında tam bir doku uyuşmazlığı yaşandığını dile getiren Güçlü, bunun daha şimdiden net olarak ortaya çıktığını söyledi. 9 cumhurbaşkanı yardımcısı ile bu ülkeyi yönetme vaadinin abesle iştigalden öteye gitmediğine dikkat çeken Güçlü, “Baba oğul bir işletme kuruyor ve bunlar dahi küçücük bir işletmeyi yönetirken sorunlar anlaşmazlıklar yaşıyor. Türkiye’de hiçbir zaman uzun süren ortaklıklar çok nadir. Şimdi sen geleceksin ve 6 tanesi masanın üzerinde, birisi de masanın altında 7 parti ile ülkeyi yönetmeye talip oluyorsun. Seçilirlerse ki öyle bir ihtimal bile yok. Seçilirseler eğer 7 başkan yardımcısı, 2 belediye başkanı ile 9 başkan yardımcısı ile karar alıp ülke yöneteceksin. Bunların kendi aralarında da ciddi bir doku uyuşmazlığı var. Ülkenin yönetimi ile ilgili Saadet Partisi ayrı, Gelecek Partisi ayrı çıkış yapıyor. Ve bunu yüzde 0,3 yüzde 0,5 oyla yapıyorlar. İYİ Parti’nin durumu ortada. Masadan kalktı. O kadar ağır cümleler söyledi. Birilerinin talimatı ile yeniden masaya oturtuldu. Ama Cumhur İttifakı’na bakıyorsun. Yıllardır tam bir uyum söz konusu. Ben milletimizin ferasetine inanıyorum. Bu seçimde halkımız yine tercihini Cumhur İttifakından yana kullanacağına eminim” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.